Tournée Minérale: wat zijn de voordelen van een maand zonder alcohol?

Tournée Minérale: wat zijn de voordelen van een maand zonder alcohol?

Je lichaam af en toe de nodige rust gunnen, is altijd een goed idee. Als jij dit jaar meedoet aan Tournée Minérale – gedurende de hele maand februari geen alcohol drinken – ben je alvast goed bezig!

De ene doet het om de Stichting tegen Kanker en De Druglijn te steunen, anderen dan weer om eens te voelen wat alcohol eigenlijk met je lichaam doet. De motieven zijn alleszins heel divers. Ook dit jaar schreven heel veel Vlamingen zich opnieuw in voor Tournée Minerale.

Niet echt gemotiveerd om deel te nemen? Misschien moet je de onderstaande voordelen eens lezen!

De 7 voordelen van Tournée Minérale

Geen houten kop meer!

Een zaterdagavond drinken, betekent automatisch een druilige zondag in je zetel, met de daarbijbehorende hoofdpijn en misselijkheid. Wat een zonde! Maar als je deze uitdaging aangaat, blijft je hier gelukkig van gespaard.

Gewichtsverlies

Ja hoor, er is een direct verband tussen alcohol en de omvang van je lichaam! Als je alcohol drinkt, wordt dit omgezet in een zuur, dat je lichaam verbrandt alvorens het andere calorieën − zoals vet en suiker − verbrandt. Eet je dus iets bij je drankje? Dan zal je er meer vet uit opslaan dan gewoonlijk, omdat je lijf nog volop met het zuur bezig is dat je net opnam. Bovendien bevat alcohol ook veel meer calorieën dan je zou verwachten.

Een mooie cent opzij

Geen alcohol meer op je boodschappenlijst of aan de toog, doet je ook heel wat geld besparen. Zo’n € 462,00 per jaar, per persoon ongeveer. Koop jezelf er iets moois mee, of steun bijvoorbeeld een goed doel.

Meer energie

Alcohol opnemen vergt veel meer energie van je lichaam dan je eigenlijk denkt. Door een maandje niet te drinken, krijgt je lever een welverdiende pauze, met een flinke energieboost tot gevolg.

Beter slapen

Het gebruik van alcohol zorgt dat de melatonine niet goed door het brein “vervoerd” kan worden. Hierdoor is er niet voldoende melatonine aanwezig voor de maximale herstellende werking van de slaap. Dus wanneer je geen slaapmutsje drinkt, maak je meer kans op een betere nachtrust.

Een mooiere huid

Een gin-tonic door een watertje vervangen is ideaal als je een stralende huid wilt!

Een gezonde geest in een gezond lichaam

Alcoholconsumptie kan ernstige gevolgen hebben voor jouw gezondheid: verslaving, leverziekte, kanker, enz. Tournée Minérale is niet zozeer een kwestie van jezelf iets te ontzeggen, maar zo zie je eens wat alcohol écht met je doet.

Probeer alvast deze lekkere alcoholvrije drankjes:

Meer lezen?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)