Deze trucjes tijdens het sporten verkleinen de kans op migraine

Door Jolien Thieleman

Migraine: iedereen die er al eens last van heeft, weet maar al te goed waarover we het hebben. Sporten tijdens een aanval zouden we niet meteen aanraden, maar er zijn wel enkele trucjes die je tijdens je work-out kunt toepassen om de kans op een volgende aanval te verkleinen.

Stress vermijden, gezond eten, voldoende drinken, een regelmatig slaappatroon, … Allemaal spelen ze een rol in het beheersen van migraine-aanvallen. Ook sporten is erg belangrijk: verschillende onderzoeken bewijzen zelfs dat regelmatig bewegen een manier is om migraineaanvallen tegen te gaan. Hier let je dan best op!

1. Opwarmen

Opwarmen is belangrijker dan je denkt. Het helpt je lichaam los te maken en vermindert de druk op je spieren. Voor migrainepatiënten is dit dus extra belangrijk, aangezien druk op de nek en schouders een aanval kan uitlokken.

2. Gezonde snacks

Ook een lage bloedsuikerspiegel kan een trigger zijn voor een aanval. Neem daarom altijd  gezonde knabbels mee als je gaat sporten en eet op voorhand een goed vullende snack, zoals yoghurt met wat havermout. Pluspunt: zo zul je je sportsessie ook beter en langer volhouden!

3. De juiste temperatuur

Sporten in een warme omgeving is geen goed idee voor migrainepatiënten. Het vergroot de druk in je hoofd, waardoor hoofdpijn snel de kop op kan steken. Bij warm weer doe je je work-out dus best ’s ochtends of verplaats je je naar een koelere plek, zoals een fitnessruimte met airco.

4. Hydrateren

Het is oh zo belangrijk om voldoende te drinken tijdens het sporten. Dat geldt voor iedereen, maar migrainepatiënten hebben er extra baat bij. Water houdt je lichaamstemperatuur op peil en houdt je gehydrateerd terwijl je zweet. Dehydratatie kan tot een aanval leiden – genoeg drinken is dus de boodschap!

Bron: Womenshealthmag.com – Beeld: Getty Images

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content