7 dingen die met je lichaam gebeuren als je ouder wordt (en ze zijn niet allemaal slecht!)

7 dingen die met je lichaam gebeuren als je ouder wordt (en ze zijn niet allemaal slecht!)

Als je ouder wordt, merk je dat ook aan je lichaam. Er vinden heel wat veranderingen plaats, en die zijn niet allemaal even slecht! We zetten ze graag voor je op een rijtje.

7x dit verandert er aan je lichaam

Anders zweten

Je zweet minder, of beter gezegd: je zweet op een andere manier. Vrouwen hebben tijdens hun menopauze wel nog last van opvliegers, maar minder van zweetvlekken onder de armen.

Weg met de spieren

Je bent minder gespierd, en je vetmassa neemt toe. Tegen dat je 75 bent, is je vetmassa verdubbeld tegenover je jeugdjaren. Reden te meer om jezelf een gezonde levensstijl aan te meten.

Krimpende hersenen

Klinkt erg, maar het is een feit. Als je ouder wordt, krimpen ook je hersenen. Dit heeft een impact op je geheugen, je leercapaciteiten, je vermogen om dingen te plannen… Maar dit betekent niet dat je je geheugen bijvoorbeeld niet kunt trainen.

Minder puffen en kuchen

Je wordt minder snel verkouden: na jarenlang niezen, sniffen en hoesten is je immuunsysteem tegen je vijftigste sterk genoeg om verkoudheden af te wenden.

Minder migraine

Je hebt minder last van migraine-aanvallen, omdat je hormonen anders gaan werken na je menopauze. Dan toch iets waar de overgang goed voor is…

Verwarde smaakpapillen

Je proeft minder. Daarom grijpen oudere mensen vaker naar zoet, vet en zout. Oppassen geblazen dus, als je dat zoutvat iets te enthousiast heen en weer begint te schudden!

Met de glimlach

Je wordt gelukkiger: mensen die geen drie maal zeven meer zijn, hebben meer vrede met de dingen. Levenswijsheid doet relativeren, waardoor je minder snel van je stuk te brengen bent. Bovendien heb je al heel wat meegemaakt. Je weet de kleine dingen sneller te appreciëren. De eerste appel die van de boom valt of de glimlach van die ene vriendin, je geniet ervan met volle teugen.

Bron: Libelle Magazine

Beeld: Getty Images

Lees ook deze artikels:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)