Verkoudheid? Zo geraak je er vanaf!

Verkoudheid? Zo geraak je er vanaf!
 • Beter voorkomen dan genezen: Was je handen regelmatig, gebruik zakdoekjes geen 83 keer na mekaar. Eet gevarieerd en gezond, slaap voldoende en pas je kledij aan het weer aan.
   
 • Spoel je neus met een zoutoplossing. Je kan het zelf doen! Kook wat water en doe er een schepje zout bij. Roer goed tot alles opgelost is en laat het goedje even afkoelen. Je kan het in je neus laten druppelen met de achterkant van een theelepeltje.
   
 • Stomen kan ook verlichting bieden. Kook wat water, giet het in een grote tas, voeg er enkele druppeltjes eucalyptus of menthol aan toe en ga erboven hangen. Je luchtwegen zullen plots heel wat vrijer aanvoelen.
   
 • Neusspray is een alternatief als je het niet ziet zitten om zelf een zoutoplossing te brouwen. Je kan neusspray kopen bij elke apotheker of in een drogisterij. Let wel op: Gebruik de spray nooit langer dan een week en hou je aan het maximum aantal sprays per dag, omdat je lichaam er "verslaafd" aan kan raken.
   
 • Drink veel water! De bedoeling is dat je veel vocht binnen krijgt, om afvalstoffen zo veel mogelijk af te voeren. Laat melk maar even staan, want melk kan voor slijmvorming zorgen en dat kan je missen als de pest als je al een verkoudheid hebt.
   
 • Eet kippensoep. De bouillon heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Het blijkt namelijk dat de beweging van witte bloedlichaampjes, die aanzetten tot het vermeerderen van slijm in neus en longen, gestopt wordt.

 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)