Vermageren zonder te diëten, het kan!

Een kilootje of twee minder… we willen het allemaal wel. Maar is een streng dieet dan wel altijd de juiste oplossing? Wij tonen je hoe je dankzij enkele simpele tips kunt vermageren, zónder dieet.

1. Kies voor een kleiner bord

Het klinkt simpel, maar toch passen weinig mensen deze tip toe. Als je een kleiner bord neemt dan schep je automatisch minder op. Want ja hoor, je ogen zijn altijd groter dan je maag!

2. Slaap voldoende én regelmatig

Steeds op een ander tijdstip naar bed? Heel wat nachten met weinig slaap op je teller? Oppassen daarmee! Een slechte nachtrust is nefast voor je gewicht. Probeer om een vaste routine aan te houden. Kruip bijvoorbeeld altijd op hetzelfde moment onder de lakens, en lees nog even in een magazine (zei daar iemand Libelle?) of boek.

vermageren zonder te diëten

 

3. Leef stressvrij

Dit is vast geen nieuwtje voor je, maar het is zo belangrijk: probeer stress zoveel mogelijk te vermijden. Tijdens stressvolle periodes kun je vooral rond je buikstreek sneller verdikken, wat je ook meer risico geeft op hart- en vaatziektes.

4. Drink geen frisdrank

Water en groene thee zijn je beste vriendjes. Probeer frisdranken en koolzuurhoudende dranken in het algemeen te vermijden. Ze geven je een opgeblazen buik, en daardoor heb je vanzelf een dikker gevoel. Tip: geef je water een lekker smaakje door er fruit aan toe te voegen. Heerlijk verfrissend!

vermageren zonder te diëten

 

5. Etiketten lezen, doet wonderen

Bewust(er) aankopen, maakt je al snel een paar kilo’s lichter. Je zult er van versteld staan hoeveel suiker je onbewust binnenkrijgt via de dagdagelijkse dingen die je eet. Toegevoegde suikers zijn stiekeme dikmakers die het verschil maken als je net probeert om een beetje gezonder te leven.

6. Kies voor volkoren producten

Natuurlijk mag je brood, pasta en rijst eten. Het belangrijkste is dat je kiest voor de volkoren variant. Volkoren producten zorgen voor een langer verzadigd gevoel. Minder snel honger, dat betekent ook minder snel snoepen!

7. Eet niet te snel

Hoe sneller je eet, hoe meer je eet. Geef je lichaam voldoende tijd om aan te geven wanneer het genoeg voedingsstoffen binnen heeft. Schrok je maaltijden dus niet zomaar naar binnen, maar neem rustig de tijd om te kauwen.

vermageren zonder te diëten

 

8. Plan je maaltijden

Neem in het weekend de tijd om in te plannen wat je wanneer zult eten de komende week. Zo loop je niet het risico dat je na een drukke werkdag sneller grijpt naar een afhaalmaaltijd. Plan je boodschappen en probeer zo vaak mogelijk vers te koken.

Beelden: Shutterstock/Getty Images

Nog op zoek naar lekkere recepten?

Partner Content