Versterk je relatie door wekelijks deze twee vragen te stellen

Door Celine Werner

Vrouwen leggen vrij vaak hun focus op het werk en/of de kinderen, waardoor manlief soms wat minder aandacht krijgt. Zonde! En toch is er iets kleins dat je kunt veranderen, dat jullie relatie ongetwijfeld zal versterken: twee vragen! 

Hoe was je dag?

Dat je hem vraagt hoe zijn dag geweest is en vice versa, spreekt voor zich. Maar volstaat dit wel om aan te tonen dat je oprecht geïnteresseerd bent in de activiteiten van je partner? Schrijfster Kristen Manieri vindt van niet. Zij weet hoe je een goede relatie met je partner houdt door twee simpele vragen aan elkaar te stellen.

Je relatie versterken? Stel deze twee vragen!

Dé vragen die je moet stellen zijn: waar wil je graag erkenning voor krijgen? En wat wil je dat ik weet over je leven? Want hiermee ga je veel dieper graven, dan wanneer je enkel vraagt hoe iemand zijn dag geweest is.

PS Ga daarnaast ook regelmatig op date. Je zult zien dat dit z’n vruchten afwerpt.

Een momentje van zelfreflectie

Door deze vraagjes te stellen kom je niet alleen meer te weten over het leven van je partner, maar ze vereisen ook dat je meer analyseert en reflecteert over zaken. Wie weet wat je hierdoor allemaal over jezelf te weten komt!

Een beetje erkenning in je relatie kan deugd doen

Iedereen verdient credit voor bepaalde dingen die ze in het leven doen. Door het hardop uit te spreken, krijg je niet alleen waardering van je partner, maar geef je jezelf ook erkenning.

Zelfs als we ons nergens belangrijk voelen behalve in het gezelschap van onze partner, dan kan het alsnog alles voor je betekenen door erkend te worden. Al is het maar door die ene special someone.

Dus wat denk je? Het proberen waard?

Bron: famme.nl

Nog meer over liefde en relaties:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content