Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Welke melk kies ik het beste?

Door De Redactie

Koemelk, sojamelk, kokosmelk, amandelmelk en nog een heleboel varianten: er bestaan zoveel soorten melk! Maar welke is nu het beste? Libelle-diëtiste Annelies geeft haar tips.

  1. Koop halfvolle of magere koemelk om dierlijke vetten te beperken.
  2. Geef de voorkeur aan gefermenteerde melkproducten. Daarin zitten bacteriën die goed zijn voor je darmen.
  3. Veelvuldig gebruik van koemelk is niet aan te raden, want ons lichaam kan het niet zo goed verwerken.
  4. Sojamelk is niet per se gezonder. Het wordt vaak gebruikt als alternatief door vegetariërs of mensen die lactose-intolerant zijn, maar toch kies je beter voor een andere soort plantaardige melk zoals rijst-, haver- of amandelmelk. Niet-gefermenteerde sojaproducten kunnen immers onder meer het hormonale evenwicht verstoren en zo de kans op kankers vergroten.
  5. Varieer. Dat is de basisregel van een gezond dieet. Elke melk heeft een andere samenstelling qua eiwitten, vetten en koolhydraten.

Beeld: ©Corbis

Lees ook:

Partner Content