Vrouwen slapen best niet alleen

Vrouwen slapen best niet alleen

Samen slapen is blijkbaar behoorlijk nefast voor de slaapkwaliteit van mannen volgens professor Gerhard Klösch van de Unief in Wenen. Hij voerde onderzoek naar de slaapkwaliteit van ongehuwde en kinderloze koppels. De proefkonijnen sliepen tien nachten samen en tien nachten alleen. Ondertussen werd hun slaappatroon gecontroleerd met monitoren en vragenlijsten. Iedere ochtend moesten de koppels ook enkele simpele denktesten afleggen.

Mannen beweerden hierbij dat ze beter sliepen in het bijzijn van hun partner, maar uit testen bleek het tegendeel. Vrouwen scoorden dan weer beter als ze samen met hun partner de nacht hadden doorgebracht.

Slaapexpert Neil Stanley is niet verbaasd door de vaststellingen. Volgens hem is het historisch gezien namelijk onnatuurlijk om samen te slapen. Bovendien is het bed delen sowieso al niet bevorderlijk voor de slaapkwaliteit want iemand wordt er altijd het slachtoffer van. Denk maar aan het gesnurk of gewoel van je partner!

 

Slaap jij liever met je partner aan je zijde? Of heb je liever dat hij/zij in een apart kamertje gaat slapen zodat je voldoende nachtrust krijgt? Laat het ons even weten in het forum!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)