Heart drawn in pencil on a paper sheet, macro shot with copy space; Shutterstock ID 124393837; PO: Libelle online; Job: Artikel: wat je krabbels over je persoonlijkheid zeggen; Client: Rani; Other: Krabbels, notities, persoonlijkheid, betekenis

Wat je krabbels zeggen over je persoonlijkheid

Door Rani Merckx

Pen jij weleens een hartje, bloemetje of sterretje neer tijdens een telefoongesprek of vergadering? Deze onbewuste schetsjes geven volgens grafologe Ruth Rostron heel wat over je persoonlijkheid prijs!

Heb je tijdens een telefoongesprek een pen in de hand? Dan is de kans groot dat je blad tien minuten later vol staat met nietszeggende krabbels. Maar volgens de Britse grafologe Ruth Rostron zijn deze hartjes, lijnen, bloemen… helemaal niet zo nietszeggend. Droedels hebben volgens haar wel degelijk een betekenis. “Emotionele mensen die op zoek zijn naar harmonie gebruiken ronde vormen en gebogen lijnen, terwijl praktische types voor rechte lijnen en vierkanten kiezen. Vastberaden personen gebruiken dan weer hoeken, zigzaglijnen en driehoeken, terwijl aarzelende types kiezen voor lichte, schetsmatige lijnen”, beweert Rostron.

We hebben voor jou de meest voorkomende droedels even opgelijst.

Bloemen

Teken je bloemen met ronde bloemblaadjes en een ronde knop? Dan zou je een aardig persoon zijn die veel belang hecht aan familie. Is de knop cirkelvormig, maar de bloemblaadjes scherp? Dan ben je iemand die zich hard voordoet, maar een zacht hart schuilhoudt. Volgens lifestyle website Brightside tekenen mensen die tevreden zijn met wat ze bereikt hebben een bloem met een zonnetje, wolken, vogels… Kortom: mensen die onbewust bloemen tekenen, hebben een positieve houding!

©DailyMail

Schaakbord

Het zwart-witte patroon van een schaakbord staat voor geduld en volharding. Volgens de grafoloog zou het ook de meest voorkomende krabbel zijn van mensen die vatbaar zijn voor stemmingswisselingen.

Gezichten

De uitdrukking van het gezicht geeft weer hoe de tekenaar zich voelt. Een mooi gezicht met veel details? Dan zie je het beste in anderen. Mensen die van nature wantrouwig zijn, zouden eerder een lelijk gezicht met vreemde expressies tekenen. Volgens Rostron zou een grappig gezichtje aantonen dat je extrovert bent en graag in het middelpunt van de belangstelling staat. Introverte mensen tekenen eerder gezichten in het profiel.

©DailyMail

Pijltjes

Een vastberaden persoon die een specifiek doel voor ogen heeft, kiest vaak voor een pijl. Is je pijl scherp en puntig? Dan gaat het wellicht om een belangrijk doel zoals een nieuwe baan, een cruciale afspraak of een persoon die je wilt confronteren. Teken je een vloeiende en versierde pijl? Dan is het doel waarschijnlijk emotioneel getint, zoals een nieuwe liefde.

Hartjes

Heeft deze droedel wel uitleg nodig? Je bent een romantische persoon of je hebt vlinders in je buik!

©DailyMail

Sterren

Sterren worden meestal getekend door ambitieuze mensen. Een grote ster wil zeggen dat je een belangrijk doel in het vooruitzicht hebt. Teken je een heleboel kleine sterretjes bij elkaar? Dan ben je een optimist. Zijn alle sterren identiek? Dan zou je een goed verstand en groot concentratievermogen hebben. Willekeurige, asymmetrische sterren wijzen dan weer op een energieke persoonlijkheid.

Huizen

Teken je huizen? Dan hecht je veel belang aan onderdak en veiligheid. Een mooi afgewerkt huis wijst op een veilig huiselijk leven, terwijl een slordig huis zonder ramen aantoont dat je niet tevreden bent met je leven thuis.

©DailyMail

Ingewikkelde ontwerpen

Teken je allemaal kleine ontwerpen die samen één druk geheel vormen? Dergelijke drukke, gedetailleerde droedels worden meestal getekend door mensen met een obsessief karakter, die niet bereid zijn om hun ambities of geliefden op te geven. Deze droedel is populair bij extreem introverte personen.

Mannetjes

Mannetjes met luciferbeentjes worden het meest getekend door succesvolle mensen. Ze hebben hun emoties onder controle en zijn extreem gefocust op wat ze willen bereiken in het leven.

©DailyMail

Ladder of trap

Deze droedels staan voor ambitie en tonen aan dat je bereid bent om je op te werken in het leven. Daarnaast zouden trappen of ladders benadrukken dat je opgezadeld bent met een belangrijke taak en dat je dus veel verantwoordelijkheid hebt. Deze krabbels kunnen wijzen op een spirituele zoektocht, zoals het verlangen om gelukkiger of meer ontspannen door het leven te gaan.

©DailyMail

 

Ga jij de volgende keer opletten wat jouw willekeurige tekeningen prijsgeven?

Bron: Terrafemina, DailyMail

 

Ook je borsten zouden je karakter verklappen. Ontdek het hier.

 

 

Partner Content