24 Feb 2015, Cape Town, South Africa --- Close up of baby sleeping --- Image by © Luka Storm/Corbis

We bewegen te snel voor baby’s

Door De Redactie

Recent mama geworden of verwacht je binnenkort je eerste spruit? Bij het moederschap komt heel wat kijken. Wist je bijvoorbeeld dat we soms te snel bewegen voor baby’s?

Ben je recent mama geworden? Of zet je binnenkort je eerste kindje op de wereld? Bij het moederschap komt uiteraard heel wat kijken, ook dingen waar je misschien niet meteen aan denkt.

Wist je bijvoorbeeld dat je manier van bewegen een invloed heeft op de belevingswereld van je baby? Hierop inspelen als ouder of verzorger zorgt ervoor dat baby zich beter in zijn vel voelt.

Neem je tijd

Het is belangrijk dat je als ouder bewust tijd maakt voor het kindje, ook bij routinehandelingen. Telkens als je je kind aanraakt – ook als je bijvoorbeeld gewoon zijn luier ververst – is het belangrijk dat je niet elders met je gedachten bent, maar bewust met hem bezig. Kijk je baby aan, praat of lach tegen hem. Door je aandacht voelt de baby zich bevestigd en bouwt hij sneller een basis van vertrouwen op.

‘Basisbevestigend’ oppakken

Daarnaast mag je niet vergeten om een baby zoals het in vakjargon genoemd wordt ‘basisbevestigend’ op te pakken en te dragen. Heel wat baby’s worden immers met hoge snelheid uit hun wieg, wandelwagen of bed gehaald. Neem je tijd en geef hem voldoende steun bij het oppakken.

poster2

Bron: Kenniscentrum Kraamzorg & Shantala

Weent je baby regelmatig? Ontdek hier een filmpje hoe je een huilende baby sust

Meer weten over het ouderschap en je baby? Neem een kijkje op de website van Zappybaby

Partner Content