Weg met jouw probleemzone

Door De Redactie

Wil je die zwembandjes liever weg, mag dat postnataal buikje nu echt wel verdwijnen? Elke vrouw heeft wel haar eigen probleemzone. Voor elke zone gelden andere regels, zo ook voor het sporten. Wij geven de oorzaak en de sportmethode voor jouw probleem.

 

 

 

 

 

 

1. Zwembandjes

Oorzaak: Door het eten van te veel suikerrijke en koolhydraatrijke producten krijg je een te hoge insuline productie. Hoe meer insuline, hoe meer vet er opgeslagen zal worden.

Zo sport je: Eerst moet je je insulinehormoon in balans brengen want met [LINK_TEXT id=1] alleen zullen die lovehandles niet verdwijnen. Schrap dus liever overtollige koolhydraten. Door het sporten zal je natuurlijk wel meer suikers verbruiken wat goed is om gewicht te verliezen.

 

2. Postnataal buikje

Oorzaak: Zo’n 6 weken tijd hebben je baarmoeder en je spieren nodig om weer tot zijn oorspronkelijke vorm te komen. Toch kunnen factoren zoals stress en te veel koolhydraten leiden tot het in stand houden van een postnataal buikje.

Zo sport je: Om je [LINK_TEXT id=2] weer in de plooi te krijgen zijn vooral krachttrainingen waarbij grote spiergroepen gebruikt worden efficiënt. Denk aan Squats en ‘de hoover’. Deze oefeningen zijn gemakkelijk zelf thuis te doen met dank aan de vele youtube video’s

 

3. Opgeblazen buik

Oorzaak: Een opgeblazen buik kan verschillende oorzaken hebben toch zijn volgende de meest voorkomende: voedselintolerantie, allergie of slechte eetgewoontes.

Zo sport je: Beweeg elke dag en probeer drie keer per week te sporten. Het zet je darmen in beweging en[LINK_TEXT id=3]. Wat soms ook een medeoorzaak kan zijn van een opgeblazen buik.

 

4. Het stressbuikje

Oorzaak: Stress triggert het hormoon cortisol, dat zorgt voor meer vetopslag op je buik en rondom je buikorganen. Dit toont zich vaak als een bol buikje rond je navel.

Zo sport je: Werk vooral aan je stressniveau door bijvoorbeeld te mediteren of ademhalingsoefeningen te doen. Als je sport kies dan niet voor cardio, maar ga voor krachttraining en het liefst in de ochtend. Een flink eind wandelen is ook al een goed begin.

 

5. Veertigplus buikje

Oorzaak: De [LINK_TEXT id=4] komt eraan, dit betekend dat er minder oestrogenen aangemaakt worden waardoor er meer vet rond je buik wordt opgeslagen. Je metabolisme werkt ook trager waardoor je sneller spiermassa zal verliezen.

Zo sport je: Ga intensief bewegen. Sporten zoals hardlopen, zwemmen, fitness of roeien zijn ideaal. Ook oefeningen waarbij je veel spieren tegelijkertijd traint zijn goed. Denk push-ups en kniebuigingen. Probeer zeker elke dag een halfuur te bewegen.

Lees meer:

[LINK_TEXT id=5]

[LINK_TEXT id=6]

Partner Content