Wist je dat… oktober de meest vruchtbare maand is?

Onderzoek toont aan dat oktober de meest vruchtbare maand van het jaar is. Die “frisse” herfstdagen hebben dus duidelijk hun nut!

De meeste geboortes in juli

Oktober is de meest vruchtbare maand voor de Belgen. Uit statistieken van de Belgische overheid blijkt dat de meeste geboortes in juli plaatsvinden. En dat betekent dat we het dus vaak extra gezellig maken tijdens koudere herfstdagen…

Duidelijke cijfers

De cijfers zijn opvallend. Terwijl er gemiddeld 10 368 geboortes per maand plaatsvinden, ligt het gemiddelde in juli beduidend hoger met maar liefst 11 240 geboortes. Dat wil zeggen dat er zo’n 8,4% meer kinderen verwekt worden in oktober.

Verklaringen

Het is niet helemaal duidelijk waarom oktober nu net de meest vruchtbare maand is. Maar er bestaan natuurlijk heel wat theorieën rond. Bij dieren bijvoorbeeld zijn de seizoenen van groot belang en ook bij de mens zou het wel eens kunnen dat het weer een belangrijke rol speelt. Zo blijkt uit onderzoek dat de ideale dag om in Europa zwanger te worden een vroege herfstdag is wanneer het nog vrij licht is (tot ongeveer 12u) en de temperaturen schommelen tussen 10-20°C.

Bron: Merck Consumer Health – Beeld: Getty Images

Lees zeker ook even onze tips om je seksleven leuk te houden

Ontdek meer:

Partner Content