Zo bereid je je voor op je dieet

Door De Redactie

Het is beslist: er moeten een paar kilootjes af. Prima maar zorg dan wel dat je weet waaraan je begint. Zonder voorbereiding is de kans groot dat je dieet mislukt. Lees hier hoe het wél moet. 

Een goede voorbereiding is het halve werk. Kies je dieet zorgvuldig uit. Zorg dat je weet waaraan je begint. Ga je trouw Weight Watchers punten tellen, ook op restaurant en op citytrip? En als je verzot bent op pasta’s en aardappelen, is dat koolhydraatarm dieet dan geen kwelling?

Verwacht het onverwachte

Bedenk op voorhand wat je gaat doen in onverwachte situaties. Leg bijvoorbeeld een pot met noten en gedroogd fruit en een fles water in je auto. Zit je vast in de file, dan hoeft dat alvast niet met razende honger. Denk vooruit: als je op woensdag na het zwemmen nooit zin hebt om te koken, voorzie dat dan. Kook wat extra en stop het in de diepvriezer. Véél beter dan een kant-en-klare maaltijd.

Beweeg

Gezond eten is belangrijk, bewegen is dat ook. Veel vrouwen gebruiken hier ‘geen tijd’ als excuus. Wees eerlijk met jezelf: heb je écht geen tijd of wil je gewoon liever een boek lezen? Bewegen hoeft niet moeilijk te zijn: ga op je werk eens een verdieping lager naar het toilet.

Eet eens ongezond

Radicaal alle suikers, vetten en zout afzweren is moeilijk. Spreek met jezelf af wanneer het oké is om iets ongezonds te eten. Een croissant op zondag of een heerlijk stuk taart omdat je vriendin jarig is? Geniet ervan en ga dan weer verder met je gezonde levensstijl.

Partner Content