Zo verminder je ochtendstress

Door De Redactie

Kinderen die niet willen opstaan, een zwemzak die opeens ‘verdwenen’ is en koffie die zichzelf niet zet. Ziedaar het fenomeen ‘ochtendstress’. Teveel stress is ongezond en toch laten we er ons elke morgen door vangen. Met deze vijf tips gaat het ‘s morgens vanzelf!

  1. Binnenkoppertje: werk zoveel mogelijk op voorhand. Als je het badpak of de turnkleren van je kinderen wast, stop ze dan achteraf meteen weer in de juiste zak. Zo heb je alles bij de hand en hoef je de ochtend zelf niet meer alles zelf te zoeken.
  2. Wees niet te streng voor jezelf. Je moet er niet uit zien als een topmodel én als je mails al gelezen hebben voor 8 uur én alle boterhammen zelf smeren én voor iedereen een gezond ontbijt in elkaar boksen.
  3. Zet een kousenmand bij de voordeur. Zo moet niemand terug naar boven om een paar kousen te zoeken, waardoor je uiteindelijk toch een kwartier te laat op je werk aankomt.
  4. Zet de radio aan. Van de muziek word je vrolijk en om het halfuur krijg je een nieuwsupdate. Weet je ook meteen hoe laat het is.
  5. Leg je kinderen een vaste routine op. Eerst ontbijten, dan kleren aantrekken, vervolgens tandenpoetsen. Maak eventueel een schema. 6.45 uur opstaan, 20 minuutjes ontbijten, 7 uur aankleden enz. Voor de jongste kinderen werkt een structuurkaart met prentjes goed.

Partner Content