Friends Toasting On Christmas Dinner To Joyful Moments Of Togetherness

Zoveel kom je gemiddeld aan tijdens de feestperiode

Door Jolien Thieleman

Aperitiefhapjes, rijkelijk gevulde borden met lekkers, en warme chocolademelk met slagroom: je zou voor minder aankomen tijdens de feestperiode! Maar hoeveel is dat nu precies?

Feestkilo’s

Hoeveel feestkilo’s je overhoudt, hangt natuurlijk af van persoon tot persoon. Niet iedereen komt even snel bij en niet iedereen valt even snel weer af. Maar in verschillende studies waarbij grote groepen mensen werden gewogen voor en na de feestdagen, kwamen onderzoekers tot de vaststelling dat de totale gewichtstoename tussen de 0,5 en 6 kilo schommelt. Veel is afhankelijk van hoeveel maaltijden je per dag neemt en hoeveel je dan per portie eet, maar ook stiekeme dikmakertjes zoals wijn, room en saus spelen een rol.

Ander routine

Maar dat extra bord en glas wijn zouden niet alleen de oorzaak vormen van die extra kilootjes. We komen ook meer aan tijdens de feestdagen, omdat we dan onze normale routines doorbreken: we bewegen minder en slapen langer, waardoor we in het algemeen minder actief zijn. Tijdens de feestdagen is het dus niet meer dan normaal dat je een beetje aankomt, en dat is ook meer dan oké. Je leeft tenslotte maar één keer!

Ga mee de uitdaging aan!

Is je goede voornemen voor 2019 om die feestkilo’s weer kwijt te geraken? Word dan zeker lid van de Goed in je vel met Libelle-groep. Zo worden we samen de beste versie van onszelf!

Bron: libelle.nl

Heb je dit al gelezen?

Partner Content