Een slaapkamer vol sfeer en rust in slechts 30 minuten

Een slaapkamer vol sfeer en rust in slechts 30 minuten

Hoewel we er elke dag zoveel uren in doorbrengen, schenken we maar weinig aandacht aan de inrichting van onze slaapkamer. Vandaag helpen we je om meer sfeer en rust te creëren. In een half uurtje tijd, waan je jezelf in jouw eigen, gezellige zen-ruimte. 

Was al je bedlinnen

Lakens, kussens, overtrekken, matrasbeschermer: geef ze allemaal een goed, fris wasje. Want je slaapkamer is niet af zonder de geur van versgewassen lakens! En het is misschien al een tijdje geleden maar nu is het perfecte moment om je matras eens om te draaien.

(Beeld: Esteban Cortez)

En je bed zelf?

Geef je stoffen bedeinde een goeie stofzuigbeurt .Andere materialen als ledere,metaal of hout stof je af met een van boven naar benenden met een vochtige doek. En vergeet natuurlijk ook niet alle andere platte randjes mee te nemen.

Alles een vaste plaats

Rondslingerende spullen op je nachtkastje, een tijdschrift dat je eens in bed las, kleren op een stoel. Het helpt niet bepaald om je rust te geven. Zorg daarom voor bijvoorbeeld een decoratieve mand waar je kleine prullen in kunt bewaren. En bedenk een vaste plaats in de kamer waar je kleding-die je wel nog wilt dragen- kunt ophangen, zonder dat je de kamer daardoor een rommelige uitstraling geeft.

(Beeld: Bethany Nauert)

Speel met kussens

Een bed met twee hoofdkussens, het is maar een saaie aanblik. Combineer meerdere kussens als je het beddengoed opmaakt. Kies voor verschillende texturen, groottes en materialen. Durf te mixen met patronen.

Het zit ‘m in de vorm

Bedden, nachtkastjes en kasten zijn dikwijls vierkant. Dat maakt de aanblik van je kamer vrij hard. Voeg daarom wat ronde vormen toe aan de ruimte. Kies voor een poef, een rond tafeltje of bijvoorbeeld een stoel met rond zitvlak.

Slaap zacht

Wist je dat Libelle samen met Velda een bed ontwierp om van te dromen? Benieuwd? Hier bekijk je het bed in primeur!

4 Het Libelle-bed made by Velda

3 Het Libelle-bed made by Velda

2 Het Libelle-bed made by Velda

1 Het Libelle-bed made by Velda

Zacht licht

Fel licht is een echte sfeerbreker Zorg daarom voor lichten die je kunt dimmen. Enkele schemerlampen geven al snel heel wat meer gevoel aan je slaapkamer.

Maak het persoonlijk

Enkele foto’s of een mooie herinnering op posterformaat, mogelijkheden genoeg om een persoonlijke tint toe te voegen aan je kamer. Het is jouw kamer, het is jouw eigen plekje om tot rust te komen. Maak er dan ook echt jouw ruimte van.

Zachte, neutrale kleuren

Het klinkt saai, maar in je slaapkamer wil je tot rust komen, dus kies je best voor zachte kleuren voor een kalmerend effect. Je kunt gerust combineren en het verschil maken met meubels en beddengoed. Maar de kleuren zelf, daar doe je dus beter niet te wild mee.

Bron: rubriek.nl

DE HAPPY HOME CHALLENGE: WE GAAN ER SAMEN VOOR!

Samen maken we ons huis hélemaal lentefris. Klik hier om je in te schrijven en ontvang onze gratis 21-dagen kalender van de Happy Home Challenge. Een stap-voor-stapaanpak, met een eindresultaat om fier op te zijn! Doe je mee?

Happy Home Challenge

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)