Getty Images

Lekker én leuk om te geven: zelfgemaakte limoncello

Ideaal als digestief, maar ook als basis voor een verrassend aperitief: limoncello. Maak ‘m zelf en schenk een flesje zelfgemaakte limoncello als origineel kerstcadeau!

Un Liquore di Limone per favore!

Limoncello is een Italiaanse drank op basis van citroenen. Oorspronkelijk werden enkel citroenen uit de regio rond Sorrento gebruikt. De limoncello uit deze streek draagt vandaag de naam Liquore di Limone di Sorrento I.G.P. En net als bij onze Geraardsbergse mattentaarten of champagne is ook deze naam een beschermde geografische aanduiding.

De likeur wordt meestal heel koud gedronken, zo’n 4° C. Het ideale drankje na het diner om het eten te laten zakken. Tegenwoordig is het ook heel erg hip (én lekker) om hem te mengen met proscecco of als basis van een gin cocktail. Beiden even lekker!

Zelfgemaakte limoncello: dit heb je nodig

  • 4 citroenen
  • 500 ml alcohol 90%
  • 600 ml water
  • 400 g griessuiker

Zo maak je ‘t

  1. Spoel de citroenen en schil ze met een dunschiller.
  2. Doe de schillen in een kom en giet er 500 ml alcohol (90%) bij.
  3. Dek de kom af met vershoudfolie en laat de schillen een week rusten op een donkere plaats.
  4. Breng nadien het water met de griessuiker aan de kook. Giet de alcohol met de citroenschillen erbij en laat nog even koken.
  5. Laat een uur afkoelen, zeef en giet in flessen.

Meer kerstinspiratie

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content