Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zo wordt je kerstdiner een succes!

Door De Redactie

Geef je binnenkort een kerstfeest en begin je al te stressen over de voorbereidingen van het diner? Niet nodig met deze handige keukentips

Een fijne kerst begint bij een goede planning. Dit zijn onze gouden tips voor relaxte feesten.

Maak op voorhand je boodschappenlijst

Als je je boodschappenlijst van tevoren maakt, vermijd je heel wat stress. Sommige ingrediënten (bv. droge voeding) kun je nu al in huis halen.

Doe je je kerstboodschappen online? Laat ze dan vroeg genoeg leveren, zo heb je nog tijd om snel naar de winkel te gaan als er toch iets ontbreekt.

Handige tip: sommige supermarkten beginnen al enkele weken voor kerst met promoties op wijn en champagne. Hét moment om je voorraad in te slaan, dus.

Bereid je kerstmenu goed voor

Denk bij het plannen van je kerstmenu goed na over hoe je het efficiënt kunt aanpakken. Soepen kun je vaak al op voorhand maken en (zonder room) in de diepvriezer bewaren.

Voor een koud voorgerecht kun je de meeste ingrediënten vooraf bereiden. Zo hoef je daarna alles alleen nog samen op het bord te leggen.

Test je gerechten

Ben je niet helemaal zeker over een recept? Test het dan op voorhand al eens uit. Zo weet je waar de moeilijke punten zitten en wat je de volgende keer eventueel moet aanpassen.

Maak plaats in je koelkast

Hou enkele dagen voor het kerstfeest een grote schoonmaak in je koelkast zodat je plaats hebt om alles te koelen. Prop ook niet de hele keuken vol, maar laat voldoende ruimte vrij om je menu voor te bereiden en je bordjes klaar te maken.

Breng de drank op temperatuur

Dranken hou je uiteraard koel in de ijskast, maar als het snel moet gaan kun je ze ook 20 minuten in een emmer met koud water en ijsblokjes zetten. Vergeet ook niet de rode wijn minstens 2 uur van tevoren op kamertemperatuur te laten komen.

Kant-en-klaar kan ook

Je hoeft niet alles zelf te doen. Er is niets mis met pommes duchesse uit de diepvriezer of aardappelgratin uit de koeltoog. Zie je het niet zitten om zelf een kalkoen te vullen? Koop ‘m dan kant-en-klaar en maak zelf een lekker bijgerecht.

Puntjes op de ‘i’

Heb je twijfels over een goeie tafeldekking? Ontdek snel [LINK_TEXT id=1].