
15 heerlijke gerechten met asperges
25 May 2022
Lekkere gerechten met asperges
Asperges schillen: zo ga je te werk
Witte asperges moet je – in tegenstelling tot groene asperges – goed schillen, omdat de schil vezelachtig is, en niet lekker smaakt. Je kunt dat het makkelijkste doen met de dubbele dunschiller uit de Libelle Lekker Shop. Gedaan met het klunzig geknoei, want met deze dunschiller schil je langwerpige groenten als asperges, schorseneren, wortelen en zelfs komkommers dubbel zo snel.
Dubbele dunschiller (Libelle Lekker Shop, € 23,95)
- Gooi de schillen niet weg, maar trek er bouillon van.
- Snijd ook het houtachtige deel weg aan de onderkant.
- Duw even met je vingernagel in de onderkant, om na te gaan tot waar je moet snijden.
- Deze stukjes mogen mee in de bouillon.
- Zorg dat de asperges min of meer even lang zijn.
Ook lekkere aanraders
- 12 heerlijke recepten met verse salie
- Knolselder: 8x heerlijke inspiratie
- Tapas: 15x genieten van de Spaanse keuken
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!