Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
sliced chorizo sausage on kitchen table; Shutterstock ID 328005878

10x de lekkerste worstjes

Door De Redactie

Van chipolata’s tot boerenworst en chorizo. Worst heb je in alle mogelijke smaken. Eén ding hebben ze echter allemaal gemeen: hun vorm.

Het lijkt wel of er eindeloos veel worsten bestaan. De klassieke boerenworst, de iets gewaagdere bloedworst, om van de braadworst nog maar te zwijgen. Allemaal om-ter-lekkerst, maar aan deze wereldse worstjes kunnen wij écht niet weerstaan:

  1. Mortadella
    Een Italiaanse worst gemaakt van fijngemalen varkensvlees met stukjes spek en peperkorrels. Soms zitten er ook smaakmakers in als pistachenootjes en olijven.
  2. Chorizo
    Deze worst komt oorspronkelijk uit Spanje, maar heeft ondertussen al de hele wereld veroverd. Hij smaakt kruidig, en heeft een stevige structuur. Karakteristiek aan dit worstje? De typische paprika smaak, die al dan niet pikant is.
  3. Merguez
    Dit worstje uit de Noord-Afrikaanse keuken weet ons culinaire hart meteen te veroveren. Het wordt gemaakt van lams- of rundvlees en is gekruid met harissa. Daarnaast stelen ook komijn, paprika, knoflook en peper de show in dit worstje. Lekker bij couscous!
  4. Chipolata
    Dit verse worstje is ondertussen uitgegroeid tot een gekende klassieker in onze Vlaamse keuken. Toch komt het oorspronkelijke recept uit Frankrijk. Onweerstaanbaar met smeuïge puree.
  5. Droge worst
    Een streekgerecht van bij ons, waarbij de worst na het vullen wordt opgehangen om te drogen. De smaak is afhankelijk van de kruiden die gebruikt worden. Kruidnagel speelt vaak een belangrijke rol bij droge worst, maar elke slager heft zijn eigen specialiteit. Lekker bij het aperitief!

Onze favoriete worst-recepten:










Partner Content