5 makkelijke zondagse gebakjes 

5 makkelijke zondagse gebakjes 

Zondag rustdag, wandeldag, familiedag maar zeker ook bakdag! Met het hele gezin een voormiddag de keuken onveilig maken en dan samen genieten van het resultaat, heerlijk! Met deze vijf receptjes kun je meteen aan de slag.

1. Madeleines 

Als dat geen nostalgie is. Deze zachte gebakjes zijn klaar in een halfuurtje en smaken overheerlijk. Terwijl jij de ingrediënten afweegt, kunnen de kinderen alles mengen.

2. Rolbiscuit met confituur 

Eerst de cake in de oven bakken, spannend… En dan eruithalen, omdraaien, insmeren met confituur en oprollen. Om de rol dat ietsje extra te geven, kun je hem op het laatst eens door fijne suiker rollen, dat geeft er een lichte glans aan.

3. Boudoirs

Lange vingers zijn lekker in taarten en fruitpap, maar zeker ook als tussendoortje. Zelfgebakken zijn ze zelfs dubbel zo lekker. Als er bezoek komt, kun je ze in een blikken doos serveren, net als vroeger!

4. Aardbei-rabarbercrumble 

De gewone appelcrumble is een echte bakklassieker. Deze speciale mix van aardbeien en rabarber geeft het recept een frisse en eigentijdse twist.

5. Mugcakejes

Snel, lekker en origineel. Mugcakes zijn gebakjes die je in een gewone koffiekop maakt en afbakt in de magnetron. Klaar in een kwartiertje en superlekker!

Ontdek het recept hier

Gastredacteur: Nele Van Rompaey

Deze artikels zijn ook om je vingers bij af te likken:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)