6 makkelijke zondagse gebakjes 

6 makkelijke zondagse gebakjes 

Zondag rustdag, wandeldag, maar zeker ook bakdag! Met het hele gezin een voormiddag de keuken onveilig maken en dan samen genieten van heerlijke gebakjes! Met deze zes receptjes kun je meteen aan de slag.

1. Madeleines

Als dat geen nostalgie is. Deze zachte gebakjes zijn klaar in een halfuurtje en smaken overheerlijk. Terwijl jij de ingrediënten afweegt, kunnen de kinderen alles mengen.

2. Rolbiscuit met confituur

Eerst de cake in de oven bakken, spannend… En dan eruithalen, omdraaien, insmeren met confituur en oprollen. Om de rol dat ietsje extra te geven, kun je hem dan op het laatst eens door fijne suiker rollen, dat geeft er een lichte glans aan.

3. Boudoirs

Lange vingers zijn lekker in taarten en fruitpap, maar zeker ook als tussendoortje. Zelfgebakken zijn ze zelfs dubbel zo lekker. Als er bezoek komt, kun je ze in een blikken doos serveren, net als vroeger!

4. Aardbei-rabarbercrumble

De gewone appelcrumble is een echte bakklassieker. Deze speciale mix van aardbeien en rabarber geeft het recept dan ook een frisse en eigentijdse twist.

5. Tweekleurige zandkoekjes

Dé klassieker onder de koekjes is makkelijk zelf te maken én overheerlijk om te eten.

6. Financiers

Makkerlijker dan financiers kan bijna niet. Met een vanillesaus erbij maak je er het perfecte gebakje van.

Gastredacteur: Nele Van Rompaey

Deze artikels zijn ook om je vingers bij af te likken:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)