19 Oct 2012 --- Family of four enjoying dinner together. --- Image by © Hero Images/Corbis

6 tips om gezond en budgetvriendelijk te leven

Door De Redactie

We denken vaak dat gezonde voeding duurder is. Daarom grijpen we in de winkel nogal gemakkelijk naar goedkopere, maar ongezondere alternatieven. Met deze zes tips bewijzen we dat gezond koken niet altijd duur hoeft te zijn. Dus geen excuses meer!

1. Maak huisgemaakte producten

Laat je niet verleiden door voorverpakte producten. Deze zijn meestal duur en bevatten veel bewaarmiddelen. Je kan veel producten gemakkelijk zelf maken, zoals bijvoorbeeld amandelmelk! Week amandelen in water en laat twee nachten rusten. Spoel de amandelen af, doe ze in een blender en voeg 1 liter water toe. Klaar!

2. Koop bioproducten in grote hoeveelheden

Je eet graag biologische producten zoals noten, zaden en andere granen? Koop ze niet in kleine zakjes, maar onmiddellijk in grote hoeveelheden. Bewaar je favorieten noten en zaden in glazen potten. Als je ze goed afsluit, blijven ze zeker drie maanden goed.

3. Drink groene thee

Voor je gezondheid is groene thee een toverdrank. Het is een uitstekende dorstlesser, werkt rustgevend en stimuleert je spijsvertering. Beste van allemaal? Het kost je bijna niets.

4. Kies voor lokale groenten en fruit

Sommige exotische gerechten met speciale zaden, groenten of kruiden staan bekend voor hun gezonde werking. Gelukkig vind je in supermarkten ook lokale groenten en kruiden die goed zijn voor je gezondheid! Zo is kool een uitstekende reiniger voor je lichaam, versterkt knoflook je weerstand en is kaneel goed voor je stoelgang.

5. Drink voldoende water

Het goedkoopste en beste geneesmiddel voor je gezondheid? Water! Drink minstens 1,5 liter per dag. Voel je je een beetje moe? Of heb je hoofdpijn? Dan drink je waarschijnlijk te weinig water.

6. Vergeet niet te sporten

Zijn jouw kinderen en/of jijzelf lid van een sportvereniging? Vraag dan eens na bij je gezondheidsverzekering of ze geen premie betalen voor je lidmaatschap. Deze premie varieert tussen de €15 à €30, afhankelijk van je verzekering. Meestal moet je gewoon een formulier downloaden op de website van je mutaliteit en laten invullen door je vereniging. Kies dus niet voor dure fitnessabonnementen!

Partner Content