
Spinaziesoep: 6 ijzersterke recepten

Als je een beetje mee bent met de seizoenen, dan weet je dat spinazie nu volop in het seizoen is. Schep je soepbord dus nog maar eens vol met deze ijzersterke groente: zes recepten voor spinaziesoep.
Spinazie is supergezond en nu is het moment om er je voordeel mee te doen. In het seizoen zetten we dan ook regelmatig spinaziesoep op het menu, ook handig als meeneemlunch of hartig tussendoortje.
Feit of fabel?
‘Warm nooit spinazie een tweede keer op of je wordt vergiftigd!’ Je hoorde het vast al vaker, maar is deze bewering wel echt waar? Mag je die lekkere spinaziesoep van gisteren echt niet meer opwarmen? Libelle Lekker zocht het voor jou uit en kwam tot deze conclusie.
Maar laten wij het eens hebben over alle voordelen van Popeyes lievelingsmaal. De stripfiguur werd niet uit het niets zo sterk. Spinazie eten is wel degelijk heel gezond voor het lichaam. Waarom? Omdat de groente tsjokvol vezels, kalium, calcium en ijzer zit. Bovendien haal je er heel wat vitamine A, B en C uit.
De lekkerste spinaziesoep
Breng de lente op je bord:
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!