De lekkerste gerechten met rabarber: 15x zoet én hartig koken

De lekkerste gerechten met rabarber: 15x zoet én hartig koken

Vanaf de lente kun je volop genieten van heerlijke rabarber! Lichtjes zuur en zoet tegelijkertijd. De ideale combinatie voor een lekker dessert, maar ook voor een heerlijk hoofdgerecht. Enkele tips én onze favoriete gerechten met rabarber op een rijtje.

Zo maak je ze schoon

Een rabarberstengel kun je schillen, maar is niet altijd verplicht. Bij oudere stengels verwijder je altijd beter de dikkere schil. Snij de witte bladvoet van de stengel, was de stengel in water en snij in de gewenste grootte. De bladeren eet je niet op, want ze bevatten een giftig zuur.

Zo verwerk je ze

Rabarber kun je gewoon zo eten met wat suiker om de zure smaak te neutraliseren. Maar meestal maak je er compote, moes of confituur van. Ook lekker als je het verwerkt in taart of gebak.

Zoete gerechten met rabarber

Hartige gerechten met rabarber

Meer inspiratie

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)