Rabarber: 10x zoet én hartig

Rabarber: 10x zoet én hartig

Vanaf de lente kun je volop genieten van heerlijke rabarber! Lichtjes zuur en zoet tegelijkertijd. De ideale combinatie voor een lekker dessert, maar ook voor een heerlijk hoofdgerecht. Enkele tips én onze favoriete recepten op een rijtje:

Let op de stengels

Kijk goed naar de stengels van de rabarber, deze moeten stevig en glanzend zijn. Vlekjes of oneffenheden kunnen erop wijzen dat de stengels hun beste tijd hebben gehad.

Zo maak je ze schoon

Een rabarberstengel kun je schillen, maar is niet altijd verplicht. Bij oudere stengels verwijder je altijd beter de dikkere schil. Snij de witte bladvoet van de stengel, was de stengel in water en snij in de gewenste grootte. De bladeren eet je niet op, want ze bevatten een giftig zuur.

Zo verwerk je ze

Rabarber kun je gewoon zo eten met wat suiker om de zure smaak te neutraliseren. Maar meestal maak je er compote, moes of confituur van. Ook lekker als je het verwerkt in taart of gebak.

Dat zal smaken!

Meer inspiratie

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)