
De lekkerste gerechten met rabarber: 15x zoet én hartig koken
26 Apr 2022
Zo maak je ze schoon
Een rabarberstengel kun je schillen, maar is niet altijd verplicht. Bij oudere stengels verwijder je altijd beter de dikkere schil. Snij de witte bladvoet van de stengel, was de stengel in water en snij in de gewenste grootte. De bladeren eet je niet op, want ze bevatten een giftig zuur.
Zo verwerk je ze
Rabarber kun je gewoon zo eten met wat suiker om de zure smaak te neutraliseren. Maar meestal maak je er compote, moes of confituur van. Ook lekker als je het verwerkt in taart of gebak.
Zoete gerechten met rabarber
Hartige gerechten met rabarber
Meer inspiratie
- Nu doen: rabarbercompot maken
- Feit of fabel: is rababer giftig na de tweede oogst?
- Aardbeien in hartige gerechten: het kan!
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!