
3 tips voor een perfect gebraad
02 dec 2015
- Prik nooit in het gebraad met een vork. Zo gaan alle (lekkere) sappen verloren. Gebruik in plaats daarvan een vleestang zodat je het vlees kunt omdraaien.
- Voeg een klontje (verse) boter toe vlak voor je het vlees in de oven schuift of leg er enkele grof gesneden groenten rond. Die voorkomen dat het vet verbrandt en ze geven extra smaak aan de jus. Laat ook het vetrandje zitten. Dit geeft ook een lekkere smaak aan je gebraad. Wil je het het toch niet mee serveren? Verwijder dan het randje vlak voor je het serveert.
- Bij een opgebonden gebraad, haal je vijf minuten voor het einde van de gaartijd het touwtje rond het gebraad eraf. Het vlees zal uitzetten en sappiger worden. Wanneer je het gebraad uit de oven haalt, wikkel je het in aluminiumfolie en laat het nog 5 minuten rusten, dan wordt het vlees extra mals.
Nog meer tips over de juiste gaartijden voor gebraad vind je hier.