Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

‘Bake Off Vlaanderen’: zo bak je zelf de mooiste bloementaart

Door Jolien Thieleman

Zeg het met een bloemetje! Of … met een bloementaart. In ‘Bake Off Vlaanderen’ deden de bakkers het alvast voor, en met deze recepten kun je zélf aan de slag.

Eetbare bloemen

De bekendste eetbare bloem is de Oost-Indische kers, herkenbaar aan z’n mooie oranjerode kleur en z’n zoete, peperachtige smaak. Maar wist je dat ook korenbloemen, viooltjes, madeliefjes, lavendel, vlierbloesems, paardenbloemen, dahlia’s, goudsbloemen, daglelies en rozen eetbaar zijn? En kies gerust ook eens voor de bloemen van courgette, pompoen, kool, radijs, tuinbonen, schorseneer of rucola!

Waar haal je ze?

Elke bloem heeft haar eigen, unieke smaak, maar let op: eet niet zomaar om het even welke bloem. Sommige zijn giftig, besmeurd met uitlaatgassen of bespoten met gewasbeschermingsmiddelen, dus ga zeker niet wildplukken. Haal ze liever in delicatessenzaken of bij de groenteboer, maar ook zelf kweken is een leuk idee. Koop ze in ieder geval nooit bij de bloemist, want die bloempjes zijn niet geschikt om op te eten.

Zelf bloemen maken

Kies je liever voor bloemen uit fondant of marsepein? Geen probleem, want het is niet zo moeilijk als het eruit ziet. Deze video helpt je alvast op weg:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Aan de slag en … bakken maar!

Coverbeeld: VIER

Maak ook deze ‘Bake Off’-recepten:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!