‘Bake Off Vlaanderen’: zo maak je zelf de krokantste koekjes

'Bake Off Vlaanderen': zo maak je zelf de krokantste koekjes

Het langverwachte derde seizoen van ‘Bake Off Vlaanderen’ is van start gegaan. En hoe! De bakkers vlogen er meteen in en maakten de heerlijkste koekjes: van een plaatkoek tot spritsen en een heuse 3D-selfiekoek.

Heb je zelf zin in een krokant, met-liefde-gemaakt, versgebakken koekje én in een keuken die onweerstaanbaar lekker ruikt? Laat je dan inspireren door deze heerlijke recepten.

Maar eerst nog even deze succestips:

  • Bekleed je bakplaat met een velletje bakpapier om jezelf wat afwas te besparen.
  • Laat je koekjesdeeg na het kneden zo’n halfuur rusten in de koelkast. Zo komen de gluten tot rust en krijg je knapperige koekjes die hun vorm beter behouden.
  • Moeite met je deeg gelijkmatig uitrollen? Leg dan twee latjes van de gewenste dikte op je werkblad, mét je deeg ertussen. Laat je deegroller over de twee latjes rollen.
  • Zorg ervoor dat de koekjes op één plaat allemaal even groot en even dik zijn, zo zijn ze tegelijkertijd gaar.
  • Hou rekening met de baktijden en met het feit dat elke oven anders is. Kijk dus op tijd of ze al mooi beginnen te kleuren.
  • Leg je koekjes op een afkoelrooster als je ze uit de oven hebt gehaald. Door ze te laten liggen op de warme bakplaat, zullen ze te hard bakken of hun vorm niet behouden.
  • Je kunt je koekjes nog enkele dagen bewaren in een afgesloten blik. Zorg er wel voor dat ze volledig afgekoeld zijn als je ze erin legt.
  • Benieuwd naar hoe je versgebakken koekjes superknapperig kunt houden? Klik dan gerust even door naar dit artikel.

Hou je klaar en … bakken maar!

Coverbeeld: VIER

Wil je meer lezen over ‘Bake Off’?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)