Belgisch op z’n best: sole à la meunière

Door De Redactie

Sole à la meunière is volgens Libelle Lekker-redactrice Marlies een mooie goudbruin gekleurde Noordzeetong met een goede kruiding van peper en zout, hazelnootboter (lichtbruin gesmolten boter), fijngehakte krulpeterselie en citroensap.

Waar wachten we nog op? Aan de slag!

 

What’s in a name?

Zeetong is de koning van onze Noordzee. Deze platvis ken je ook onder de Franse benaming ‘sole’. A la meunière betekent ‘op de wijze van de molenaar’. Die wentelde z’n zeetong in bloem voor een krokante korst. Maar eigenlijk is bloem niet nodig. Tegenwoordig gaan veel restaurants dus voor de pure smaak van de zeetong.

Sliptongen zijn de jongere versies van de zeetong. Ze zijn zo klein dat ze nog tussen de mazen van het net kunnen slippen. Vandaar sliptong en niet slibtong.

Recept:

Ontdek meer:

 

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."