Bevroren voedsel snel ontdooien doe je zo

snel ontdooien

We doen het allemaal weleens: nog snel wat vlees of groenten uit de diepvriezer halen. Maar kun je de voedingsmiddelen het snelst en het best ontdooien? Niet in de koelkast of microgolfoven!

De truc met het water

Hoewel het al lang bewezen is door verschillende wetenschappers, weten heel veel mensen nog niet dat je voedingswaren het snelst en het best kunt ontdooien met koud water. Als je de etenswaren goed inpakt met plastic folie en in water legt, is de ontdooitijd een heel stuk korter dan in de koelkast.

Betere geleiding

Maar hoe komt dat eigenlijk? Het koude water geleidt beter dan lucht, waardoor de voedingswaren sneller ontdooien. Ontdooien in de koelkast is niet per se slecht, daar kun je ontdooid eten ook het beste in bewaren, maar het duurt een stuk langer. De microgolfoven gebruik je beter niet, want door de straling beschadig je onder andere het vlees.

Bron: Libelle.nl – Beeld: Shutterstock

Volg ons ook op Pinterest:

Bevrorenetenontdooien

Lees ook zeker deze smaakmakers:

Vorig artikel
Wateroverlast of stormschade? Bel naar het nieuwe noodnummer 1722
Volgend artikel
Jeroen Meus over sociale media: “We zijn zo hard voor elkaar”

Ontdek Londen tijdens een citytrip van 2 of 3 dagen vanaf € 99 p.p.

Ontdek alles wat Londen te biedne heeft. Slenter gezellig door Oxford Street, maak een romantische boottocht op de Theems. Alles is mogelijk! Geniet van een citytrip voor 2 of 3 dagen in de Britse hoofdstad vanaf € 99 per persoon, vervoer en accommodatie inbegrepen. London, here we come!

€99.00 €199.00