Bookzine: Allemaal patatjes! 56 vernieuwende recepten

De Vlaming is nog steeds dol op z’n patatjes. We lusten ze in alle maten en vormen, geuren en kleuren. Het nieuwe bookzine van Libelle bevat daarom maar liefst 56 originele aardappelgerechtjes. En je hebt ‘m al voor 7 euro!

Een verrassende Italiaanse aardappeltaart of vernieuwende gerechten zoals stamppot met gedroogde tomaatjes en gevulde aardappel met krab. Ontdek zelf maar hoe een ‘gewoon’ aardappeltje iets bijzonders wordt. Deze knolletjes blijven ons verbazen. Variatie en inspiratie in overvloed!

Een tipje van de sluier? Wat dacht je van puree met roquefort en bieslook!

Dit heb je nodig voor zes personen

  • 1 kg aardappelen (bintje)
  • 1 groot bosje bieslook
  • 250 g roquefort of andere blauwschimmelkaas
  • 10 cl melk
  • 20 cl vloeibare room
  • versgemalen peper en zout

Zo maak je ‘t

  1. Schil de aardappelen, spoel ze en snij ze in stukken. Kook ze in 20 à 25 minuten gaar in gezouten water (zet ze op in koud water).
  2. Was en snipper de bieslook. Giet de aardappelen af en laat ze 5 minuten uitlekken in een vergiet. Maak ze dan in een mengkom fijn met de pureeknijper of door de roerzeef.
  3. Verwarm in een pannetje de melk met de room. Voeg de kaas (in stukjes) toe en laat op een zacht vuur al roerend in 4 à 5 minuten smelten. Giet dit mengsel bij de aardappelen. Kruid met peper en zout en meng krachtig met een houten lepel tot een smeuïge puree. Roer er de gesnipperde bieslook door. Hou de puree tot het serveren warm au bain-marie en afgedekt met plasticfolie.

Serveren maar!

Uit ‘Allemaal Patatjes! 56 vernieuwende recepten’. Deze week te koop in pakket met je Libelle voor maar € 7 euro extra, of op de magstore voor € 8,95.

 

Partner Content