Doe mee met het aspergefeest

Doe mee met het aspergefeest

In die paar maanden dat het witte goud geoogst en geserveerd wordt, kun je er maar beter volop van genieten. Fiets of wandel langs de velden en kwekers en proef van asperges in de lekkerste bereidingen. Hier alvast een paar asperge-evenementen die je voor geen goud wilt missen!

Zaterdag 30 april & zondag 1 mei: Kinrooise aspergefeesten

Kom smullen van aspergesoep, asperges met zalm en tuinkruiden, met beenham en champignons, met victoriabaars en grijze garnalen of op Kinrooise wijze. Er is zelfs ijs en crème brûlée van asperges! Vanaf 18 uur kun je smullen van een compleet menu voor € 49,50 per persoon. Info en reserveren kan via VVV Kinrooi, tel. 089-56 47 36.

Zondag 1 mei: Dag van de Keerbergse asperge

Al fietsend en wandelend langs aspergevelden, aspergetelers en restaurants, kom je alles te weten over de Keerbergse asperges. Er zijn ook kookdemonstraties. Meer info bij VVV Keerbergen, tel. 015-50 90 61

Zondag 8 tot zondag 29 mei: Aspergewandeling in Puurs

De gids leidt je rond in Domein Coolhem en vertelt (én laat zien) hoe je asperges zaait, plant, oogst en busselt. Je bezoekt ook het historisch aspergemuseum. Meer info? Mail naar pierre.amelinckx@telenet.be.

Zaterdag 14 en zondag 15 mei: Aspergefeesten in Grubbenvorst

Op 1,5 uur rijden vanuit Antwerpen, ligt in Nederlands Limburg dit bekende aspergedorp. Op de Aspergefeesten, die intussen ruim 25 jaar georganiseerd worden, komen duizenden bezoekers af. Je komt er alles te weten over het witte goud! Meer info via https://www.gewoengrubbevors.nl/index.php/cultuur/aspergefeest.

Dinsdag 24 mei: Fietstocht en aspergewandeling in Schoonbeek

Fan van fietsen, wandelen en lekker eten? Dan is dit iets voor jou! Tijdens deze wandeling kun je proeven van aspergesoep en Asperges op Vlaamse wijze. Meer info via tel. 011-29 98 70.

Zondag 26 juni: Adieu Asperge in Arcen

Sluit het aspergeseizoen in stijl af, in de beroemde kasteeltuinen van Arcen in Nederland: op zondag 26 juni serveren topchefs er van 12 tot 17 uur heerlijke aspergehapjes. Tickets bestellen kan via www.kasteeltuinen.nl.

Meer lezen?

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)