Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De lekkerste waterijsjes maak je zelf!

Door De Redactie

Nu de thermometer boven de 25 graden klimt, smaakt niets zo lekker als een zelfgemaakt ijsje. Het goede nieuws is dat deze verfrissende lekkernij er niet alleen heel vrolijk uit ziet, maar bovendien ook gezond is! Wij kiezen voor framboos en kiwi, maar je kan zelf naar hartenlust experimenteren met verschillende fruitsoorten

Nu het officieel zomert, smaakt niets zo lekker als een zelfgemaakt ijsje. Het goede nieuws is dat deze verfrissende lekkernij er niet alleen heel vrolijk uit ziet, maar bovendien ook gezond is! Wij kiezen voor framboos en kiwi, maar je kunt zelf naar hartenlust experimenteren met verschillende fruitsoorten. 

Wat heb je nodig?

– frambozen
– kiwi
– suiker
– water
– waterijsvormpjes
– stamper (of mixer)
– diepvries

Hoe ga je te werk?

Stap 1
Plet de frambozen, het water en het suiker. In een ander kommetje mix je de kiwi met suiker en water.

Stap 2
Voor een mooi resultaat is het leuk om het vormpje eerst met een laagje framboos te vullen en het dan in de diepvries te steken.

Stap 3
Na enkele uren kan je er dan het laagje kiwi bovenop doen. Laat ook dit nog even in de diepvries zitten en na een tijdje krijg je een mooi tweekleurig ijsje.

Tip: Je kan natuurlijk ook met ander fruit werken. Heb je weinig tijd? Kies dan voor ijsjes in één kleur.

In dit filmpje zie je hoe wij het doen:

Met dank aan Emma Vanhoof