Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Geniet van de laatste patatjes in oktober met… de perfecte puree!

Door De Redactie

De laatste aardappelen worden uit de grond gehaald, dus het is volgens ons hét moment om aan de slag te gaan met een smakelijke – herfstige – puree. Tover jouw favoriete aardappel om in een smeuïge lekkernij dankzij deze stappen.

Stap 1: Kies voor de juiste aardappel

Kies voor bloemige aardappelen, zoals het bintje of Eigenheimers. Ze bevatten extra veel zetmeel en vallen ‘n beetje uit elkaar tijdens het koken. Zo kun je ze makkelijk pureren, en zo krijg je een lekker gladde ‘stoemp’. Heb je liever een puree met stukjes erin? Kies dan voor de iets stevigere Charlotte-aardappelen.

Stap 2: Het beste zit in de schil

Kook de aardappelen in de schil om de smaak en voedingsstoffen optimaal te behouden. Pel de aardappalen als ze nog warm zijn.

Stap 3: Droog is de boodschap

Laat de aardappelen nadat je ze hebt afgegoten even droogstomen. Hoe minder water, hoe beter de puree.

Stap 4: Pureren in een handomdraai

Pureer de aardappelen met een stamper of een ouderwetse passe vite. Gebruik geen mixer want dan wordt de puree erg plakkerig.

Stap 5: Werk af met de juiste toets

Voeg warme melk en een flinke klont boter toe. Gebruik best geen koude melk, want dan zakt de puree in elkaar. Breng het warme lekkers op smaak met peper, zout en verse nootmuskaat. En mmmmm, smullen maar!

Bron: Libelle 36/2016 – Beeld: Getty Images

Liever iets anders klaarmaken? Met deze acht recepten kun je makkelijk aan de slag.