Dit kun je doen met een bokaal

Door De Redactie

Iedereen kent ze, die mooie glazen bokalen zoals ze bij oma in de kast stonden te blinken. Ze zijn helemaal terug, en je kunt ze voor veel méér gebruiken dan je denkt!

1 Uit de kast!

Zonde om die mooie bokalen te verstoppen in een keukenkast. Haal ze eruit en berg er droge ingrediënten in op: staat nog mooi in de keuken ook!

2 Serveer er een lekker drankje in

Bij winkels zoals Hema, Casa, Blokker… kun je tegenwoordig leuke bokalen kopen speciaal om drankjes in te serveren. In het deksel zit een gaatje voor een rietje, en vaak hebben ze ook een handvat zodat je ze goed vast kunt houden. Deze van Hema kost bijvoorbeeld € 2,-.

3 Neem er je salade in mee

Doe de dressing onderaan in de pot, schik daarop in laagjes de ingrediënten (de stevigste onderaan, de meest kwetsbare bovenaan) en neem je salade zo mee naar het werk of naar een picknick. Tijd om te eten? Bokaal even omdraaien en klaar!

4 Serveer er eens soep of een ijsje in

Gebruik je bokaal als kommetje, dat staat altijd mooi.

5 Maak confituur!

Ga je voor dé klassieke frambozenconfituur, of mag het wat specialer zijn? Op ons Pinterest-board Confituur & co. vind je altijd inspiratie.

Volg het bord Confituur & co. van Libelle-lekker.be op Pinterest.

6 Bewaren voor later

De lekkerste groenten en fruit van het seizoen kun je inmaken om later van te smullen. Probeer deze recepten bijvoorbeeld.


7 Geef er een koekjesmix in cadeau

Leuk idee als je voor iemand een cadeautje wilt meenemen: maak je eigen koekjesmix en verpak 'm in een glazen bokaal.

Ook interessant om te lezen

>> [LINK_TEXT id=3]

>> [LINK_TEXT id=4]

>> Ouderwets inmaken

Heb je zelf nog meer ideeën? Reageer hieronder!

Partner Content