kokosnoot

Een kokosnoot in geen tijd openen? Dat doe je zo!

Door Celine Werner

Vind je kokosnoot ook zo lekker, maar koop je het niet, omdat het zo moeilijk te openen lijkt door die harde schil?

Dit stappenplan toont aan dat het lang zo moeilijk niet is.

3x stappen om een kokosnoot te openen

Stap 1: haal het kokoswater eruit

Kokoswater is superlekker en fris, dus het zou maar zonde zijn dat dit verloren gaat tijdens het hakken.

  • Maak daarom een gat in een van de drie donkere plekjes bovenop de kokosnoot, met behulp van een snijplank en een mes of schroevendraaier.
  • Hou de kokosnoot vervolgens boven een glas met een zeef, zo komen er geen stukjes schil in het drankje terecht.

Stap 2: zo maak je hem open

  • Houd de kokosnoot goed vast in je hand en sla vervolgens met de achterkant van het mes in het midden van de vrucht.
  • Draai hem daarna een klein stukje en herhaal de stap. Doe dit totdat je helemaal rond bent geweest op de denkbeeldige middenlijn.

Een andere optie is: een hamer gebruiken. Wikkel dan wel een handdoek rond de kokosnoot, om de stukjes bij elkaar te houden.

Stap 3: haal het vruchtvlees eruit

Ging je te werk met een hamer? Dan kun je het vruchtvlees van de stukjes halen met behulp van een scherp mesje. Maak je gebruik van de andere methode? Leg hem dan — voordat je begint met openbreken — een kwartiertje in de vriezer of in een voorverwarmde oven (100 ºC), dan kun je makkelijk het vruchtvlees uit de kokosnoot scheppen met een lepel.

Blijft er hier en daar nog een bruin velletje aan zitten? Geen probleem, want dat mag je gewoon eten, zo heb je meteen extra vezels binnen. Is het toch niet zo jouw ding? Dan kun je dit verwijderen met een mesje.

Bron: margriet.nl – Beeld: gettyimages.be

Ook lezen:

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."