De favoriete pasta-adresjes van de redactie

Door De Redactie

Onze redactie houdt van pasta. Benieuwd naar de favoriete pasta-adresjes van onze redactrices?

Moderedactrice Ingrid: “Weer veel te lang geleden dat ik er nog eens was, maar Pasta Hippo Vino in het oude stadscentrum van Antwerpen is mijn favoriet. Een gezellig drukke sfeer, traditionele Italiaanse keuken, géén pizza’s maar wel huisbereide deegwaren. Fantastisch lekker.”

Pasta Hippo Vino, Oude Korenmarkt 32, Antwerpen.

Woonredactrice Herte: “Op de Dageraadplaats in Antwerpen wisselen de restaurants nogal eens van eigenaar en stijl, maar Primo is een blijvertje. Ik begin meestal met auberginerolletjes en kies dan voor de vegetarische pasta, boordevol groenten. Maar er zijn ook telkens nieuwe suggesties, die zeker ook de moeite waard zijn. Reserveren is aan te raden, want het is een populair adresje, zeker als het straks hopelijk weer terrasjesweer wordt.”

Primo, Dageraadplaats 13,  2018 Antwerpen

Redactrice Els:La Bussola in Gent is een echte familiezaak, inclusief een ietwat humeurige papa. Heerlijke pasta’s en pizza’s serveren ze hier, keuken alla mamma met Italiaanse muziek op de achtergrond. Je moet wel reserveren, want veel jonge mensen en gezinnen uit de buurt (de Dampoortwijk) hebben de plek (her)ontdekt.”

La Bussola, Antwerpsesteenweg 7, Gent

Culi-redactrice Sofie: “Als ik denk aan mijn studententijd in Brussel, denk ik altijd aan de etentjes bij La Luna. Ik ben er een paar jaar geleden nog eens geweest en het was er niks veranderd. Nog even gezellig als toen. Verwacht niks fancy: simpele maar lekkere gerechten en een hartelijk onthaal. “

La Luna, Jetsesteenweg 231, Sint-Jans-Molenbeek

Redactrice Lisa:I Mafiosi in Moorsel. Van heinde en verre komen mensen daar naartoe om pizza en pasta te eten, bij échte Italianen natuurlijk. Het ziet eruit als een bruine kroeg, maar is altijd volboekt en superpopulair. Ze hebben ook heel wat specialiteiten van drank: zowel non-alcoholische Italiaanse frisdranken als grappa’s natuurlijk en lekkere aperitieven. Wel zo’n echte Italiaan waar je geen parmezaan mag vragen bij de pasta vongole :-)”

I Mafiosi, Exterkenstraat 9, Moorsel (Aalst)

Flow-coördinator Karolien: “Geen echte Italiaan, maar iedereen in het Brusselse kent In de Patattezak ‘bij Pee Klak’: een bruin café waar ze elke dag tot op straat staan aan te schuiven om spaghetti te eten.”

In de Patattezak, Oude Mechelsestraat 48, Strombeek-Bever

Art-director Els: “Voor pasta ga ik naar I Famosi in Antwerpen. Het interieur lijkt op een trattoria uit de jaren 50, met alle Italiaanse filmsterren op zwartwitfoto’s aan de muur: een echte plus op de excellente Italiaanse keuken!”

Il Famosi, Steenbergstraat 11, Antwerpen

Toerisme-redactrice Annelies: “Bij Cosmo in Boechout eet ik altijd hetzelfde: de pasta vongole. In de zomer kun je er buiten zitten op het terras.”

Cosmo, Sint-Bavoplein 17, Boechout

Vormgeefster Anne: “Als ik niet meer weet waar naartoe, ga ik wandelen langs de Rupel en een pasta eten bij Da Peppe in Willebroek. Je komt er altijd goedgezind buiten!”

Da Peppe, Antwerpsesteenweg 10, Willebroek

Partner Content