Feestje met heerlijke cocktails en exotische hapjes: zo doe je het

Door De Redactie

Pina Colada, zelfgemaakte kokosnoten, een exotisch belegd broodje in de vorm van een palmboom, tropical gehaktballetjes en minipizza's: alle ingrediënten voor een perfect geslaagde tropical party!

Exotische gehaktballetjes en mayonaise

Dit heb je nodig

  • Uien
  • Maïs
  • Gehakt
  • Peper en zout
  • Mayonaise
  • Currypasta
  • Muntblaadjes
  • Lauw water

Zo doe je het

  1. Snij de maïs en de uien heel fijn.
  2. Meng onder het gekruide gehakt.
  3. Rol de balletjes.
  4. Leg de stokjes in lauw water met munt zodat ze niet verbranden op de barbecue.
  5. Steek de balletjes op een stokje.
  6. Zet de balletjes 15 minuten in de oven op 180°.
  7. Meng de mayonaise met de currypasta, fijngesneden muntblaadjes en wat maïs.
  8. Haal de balletjes uit de oven zo zijn klaar om op de barbecue te gaan voor een krokant korstje.

Zelfgemaakte kokosnoten

Dit heb je nodig:

  • Kokosschilfers
  • Kokosspekjes
  • Kooktouw
  • Chocolade

Zo doe je het:

  1. Leg de twee helften van de spekjes tegen elkaar en verbindt ze met een touwtje.
  2. Grill de kokosschilfers in een pan.
  3. Verwarm de chocolade au bain marie, zo krijg je een mooie blinkende massa.
  4. Wanneer de chocolade volledig gesmolten is haal je hem van het vuur en voeg je er nog enkele stukjes aan toe om wat af te koelen.
  5. Bedek de kokosspekjes met een laagje van de chocolade en dop de onderkant in de geroosterde kokosschilfers.

Pina Colada

Dit heb je nodig:

  • Rum
  • Limoenen
  • Ananas
  • Kokosmelk
  • Ananasboor
  • Suiker

Zo doe je het:

  1. Snij de 'kroon' van de ananas af en gebruik de ananasboor om de ananas eruit te halen. Gooi de resten ananas niet weg, we gaan dit gebruiken als drinkbeker voor de cocktail.
  2. Pers de limoenen uit.
  3. Mix de stukjes ananas, het ananassap, 1 dopje limoensap met 1el suiker, 2 dopjes kokosmelk en 2 dopjes rum.

Exotische palmboombroodjes

Dit heb je nodig:

  • Turks brood
  • Beleg (ham, kaas, krabsla,…)
  • Groenten (sla, tomaat,…)
  • Saus (cocktailsaus, mayonaise,…)

Zo doe je het:

  1. Snij de groentjes fijn.
  2. Steek met een ringetje de kern van de broden uit en snij ze doormidden.
  3. Met een lepel kan je heel gemakkelijk de saus of slaatjes op de broden smeren en beleg met de groentjes en/of charcuterie.
  4. Spies de belegde Turkse broden op een lange houten steel.

Minipizza's

Dit heb je nodig:

  • Pizzadeeg
  • Ketchup
  • Kerstomaatjes
  • Gemalen kaas
  • Basilicum

Zo doe je het:

  1. Steek de minipizza's uit met een glas uit het pizzadeeg.
  2. Beleg met ketchup, kerstomaatjes, gemalen kaas en basilicum.
  3. Zet ze een tiental minuutjes in de oven.

Bekijk het fragment uit Toeters&Bellen van Libelle tv!

Tekst: Caro Bohets

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."