Jeroen Meus

De commotie rond foodtrends: zo denkt Jeroen Meus erover

Door Rani Merckx

Heb jij al eens gehoord van mermaid toast, cloud eggs of furikake? Je komt tegenwoordig de gekste foodtrends tegen in de keuken. Ga jij volledig mee in al dat nieuws? Tv-chef Jeroen Meus alvast niet!

Vlees en koolhydraten worden deels tot volledig geschrapt in je voedingspatroon, en rijst en aardappelen maken plaats voor quinoa. Steeds meer mensen gaan mee in de nieuwste voedingtrends, en daar stoort de tv-chef zich immens aan.

Storend kuddegedrag

“Plots eten we massaal quinoa, bessen en superzaden. Komaan. Het stoort me dat mensen die hele gezondheidshype zo slaafs volgen”, zegt hij tegen Dag Allemaal. “Tournée Minérale? Noem me rebels van inborst, maar ik zou die periode net een glas meer drinken. Veertig dagen zonder vlees? Ik heb het eens nageteld: ik eet 120 dagen per jaar geen vlees. Maar aan zulk kuddegedrag doe ik niet mee.”

Dagelijkse kost zegeviert

“Hoe komt het toch dat mensen zo’n houvast nodig hebben? Ik heb niets tegen gezonde voeding. Ik weet alleen dat het een trend is en dat trends voorbijgaan”, staaft Jeroen. “Ik zit vrij safe met mijn keuze, want uiteindelijk zal men ook nu weer naar het klassieke terugkeren. Ik ben consequent. Mijn credo: ‘Kook zoals je bomma’!”

Belgische klassiekers om van te smullen

Ben jij het volledig eens met de tv-chef, en volg je je grootmoeders credo: ‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.’? Dan vind je deze Belgische klassiekers vast heerlijk!

Bron: Het Nieuwsblad. Beeld: Shutterstock/Maarten De Bouw via Het Nieuwsblad. 

Lees ook:

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."