Granaatappel ontpitten: met dit trucje wordt het kinderspel!

Granaatappel ontpitten: met dit trucje wordt het kinderspel!

Een granaatappel ontpitten, daar gaat vaak heel wat geklungel aan vooraf. Maar dat is dankzij deze tip verleden tijd!

Hit met de pit

Granaatappelpitjes, ze blijven een hit in de keuken. Met hun glanzende, helderrode kleur fleuren ze elk zoet en hartig gerecht op. Bovendien zitten ze tjokvol antioxidanten, denk maar aan koper, ijzer, zink, vitamine A, B, C en K. Wat de pitjes supergezond maakt!

Een bakje granaatappelpitjes kopen is zo gepiept, maar omdat wij tegen verpakking zijn, ontpitten we ze liever zelf! Al gaat dat niet altijd van een leien dakje. Gelukkig bestaan er handige kitchenhacks die onze lijdensweg een beetje verzachten.

Zo pak je het aan

Momenteel circuleert er een video op Twitter over het ontpitten van een granaatappel. Hij is intussen al miljoenen keren bekeken. En terecht, want volgens ons maakt dit een einde aan al dat geklungel en gesmodder! Wij gaan het uittesten, jij ook?

Zo herken je een goede granaatappel

Hou deze tips zeker in het achterhoofd bij het aankopen van de (sub)tropische vrucht:

  • Een goede granaatappel herken je aan de glanzende schil. Die met een harde schil laat je beter links liggen.
  • Granaatappels met veel sap voelen zwaarder aan in de hand.
  • Koop granaatappels zonder plekken of barsten in de schil.
  • Een volledige granaatappel kun je ongeveer een week in de koelkast bewaren. De pitjes kun je zo’n 3 maanden bewaren in de diepvries.

10x keukenhits met de granaatappelpit:

Bron: Het Nieuwsblad. Beeld: GettyImages

Nog meer handige hacks:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)