Ze zijn er weer: hallo, Hollandse maatjes!

Ze zijn er weer: hallo, Hollandse maatjes!

Drie maanden per jaar kun je ervan smullen: de nieuwe Hollandse maatjes. Het maatjesseizoen gaat vandaag feestelijk van start met de veiling van het allereerste vaatje met maatjes. 

Proeven voor het goede doel

Deze middag, op de Scheveningse visafslag, gaat het haringseizoen officieel van start. Vanaf morgen is de Hollandse Nieuwe overal te koop. De opbrengst van de verkoop van de eerste visjes gaat traditioneel naar een goed doel.

Dit jaar gaat het geld naar een organisatie die zich inzet voor kinderen met kanker ‘Mag Ik Dan Bij Jou’. De organisatie wil ouders financieel helpen om zoveel mogelijk bij hun kind te blijven tijdens hun strijd tegen de ziekte.

Laten we dus hopen dat het eerste vaatje ook dit jaar meer dan 78.000 euro opbrengt!

Hoe traditioneel maatjes eten?

  • Goede maatjes hebben blank vlees, geven een fris-zilte geur af en smaken vol en romig.
  • Je neemt ‘m gewoon bij de staart, eventueel met een beetje versnipperde ui en laat ‘m in je mond glijden.
  • In combinatie met een jonge jenever: meer moet dat niet zijn!

Ook lekker!

Lees meer:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)