Hallo, Hollandse maatjes!

hollandse maatjes

Drie maanden per jaar kun je ervan smullen: de nieuwe Hollandse maatjes. Het maatjesseizoen is vorige week feestelijk van start gegaan en na veelvuldig proeven 100% goedgekeurd.

“Het vetgehalte ligt niet beduidend hoog dit jaar maar ze zijn wel heel lekker van smaak.” Een conclusie van het Oostends Maatjescomité dat al 43 jaar als eerste het visje mogen verorberen.

Hoe traditioneel maatjes eten?

Goede maatjes hebben blank vlees, geven een fris zilte geur af en smaken vol en romig. Je neemt ‘m gewoon bij de staart, eventueel met een beetje versnipperde ui en laat ‘m in je mond glijden. In combinatie met een jonge jenever en meer moet dat niet zijn!

Ook lekker!

Lees meer:

Vorig artikel
3 tips om minder te snoepen
Volgend artikel
Kleur op het menu: toppers voor een vrolijke keuken

Bezoek de grootste expo over de uitvindingen van ’s werelds gekendste genie, da Vinci

Heb je nog wat gaatjes vrij in je agenda deze zomer? Breng dankzij Shedeals een uniek bezoek aan de expo over de uitvindingen van niemand minder dan… Leonardo da Vinci. Je krijgt er inzicht in meer dan 100 documenten en is daarmee de grootste expo ooit over da Vinci’s uitvindingen. Wil je ook graag je kennis over het werk van Pablo Picasso en Joan Miró opfrissen? Koop dan een trioticket en krijg toegang tot de 3 expo’s.

€9.50 €13.50