Heerlijke druiven dankzij warme nazomer

De warme nazomer maakt de Belgische druiven verrukkelijk zoet. En dat is ook schitterend nieuws voor de Belgische wijnboer.

Goed én slecht druivennieuws

De druivenoogsten in Frankrijk zijn dan weer minder geslaagd en dan vooral in de streek van Champagne. Hierdoor krijgen we maar liefst een kwart minder champagne dan andere jaren. Het goede nieuws is dat de champagne van 2016 van heel hoog niveau zal zijn. De druiven die het jaar overleefden, zijn van uitzonderlijk goede kwaliteit. Dus hier moeten we op klinken!

Belgisch topjaar

Nog een reden om te klinken is dat, dankzij het uitzonderlijke goede weer deze zomer en nazomer, het een absoluut topjaar wordt voor de Belgische wijnbouwers. België groeit uit tot een echt wijnland met vooral lekkere schuimwijnen en witte wijnen. En we mogen gerust chauvinistisch zijn: kenners rekenen deze wijnen tot de beste ter wereld! Vergeet Zuid-Afrika, Californië of Australië. Neem eens een Belgische witte wijn uit de rekken!

Druivenrecepten

Heb je zelf lekkere druiven geoogst (of bij de fruitboer gehaald), dan kun je aan de slag met deze heerlijke druivenrecepten!

Smakelijk!

Partner Content