Hoe kies je de juiste bubbels?

Door De Redactie

Vorig jaar kraakten we met z’n allen maar liefst 60 miljoen flessen bubbels. Dat is veel, heel veel! Maar hoe weet je nu welke fles je moet kiezen? Wij zochten het uit!

Raak je niet wijs uit het grote aanbod bubbels? Met deze 5 vuistregels ben je al goed op weg.

  1. Als aperitief
    Doel is de honger aan te scherpen, zodat je zin hebt om aan tafel te gaan. Kies daarom voor friszurige schuimwijnen, type ‘Extra Brut’. Binnen de champagnefamilie is ‘Blanc de Blancs’ een goede keuze.
  2. Bij de maaltijd
    Krachtige, zelfs meer belegen bubbelwijnen met een paar jaartjes op de teller, doen het beter dan friszurige exemplaren. Ze zijn rijker en voller, maar niet meteen voor iedereen weggelegd. Schenk ze net dát tikkeltje warmer dan de gebruikelijke aperitiefbubbels voor een optimale smaakbeleving. (zo’n 2°C is perfect!)
  3. Rosé 
    Rosé bubbels unnen zowel als aperitief of bij de maaltijd. Het geeft een extra feestelijk tintje aan het aperitief, maar ook bij een sneetje gerookte zalm of als begeleider van een dessert op basis van rood fruit zullen ze niet misstaan.
  4. ‘Demi sec’ of ‘roux’ types
    Reserveer ze exclusief voor na de maaltijd. Bij een dessert, zoals een stukje gebak of ijsstronk, of gewoon als afzakkertje.
  5. Voor de fun
    Haal eens een magnum in huis (150cl) in plaats van die klassieke 75cl fles. De feeststemming gaat meteen crescendo en de kans op een ‘versleten’ exemplaar is beduidend minder groot.

De favoriete bubbels van Alain Bloeykens, die vind je hier!

Benieuwd hoe je de juiste wijn kiest? Lees onze wijnwijzer.

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."