Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Ilse Kookt Zomers: mojito cheesecake en glaasjes banaan met Oreo-chocolade

Door De Redactie

Libelle-chef Ilse maakt er deze zomer een punt van dat je geen buitenkeuken nodig hebt om gezellig te kokerellen in de tuin. Vandaag maakt ze onder een stralend zonnetje een zalig dessertje voor jong en oud: no bake cheesecake met mojito en Oreo-banaan-glaasjes. Aanvallen maar!

Bekijk hier de video:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Mojito cheesecake

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 200 g roomkaas
  • 150 ml room
  • 3 limoenen (bio), 2 voor bereiding, 1 voor afwerking
  • 100 ml suikersiroop
  • 1 borrelglaasje witte rum
  • 12 g (4 blaadjes) gelatine blaadjes
  • 125 g digestive koekjes (Mc Vities)
  • 125 g boter
  • Enkele muntblaadjes

Zo maak je het:

  1. Verkruimel de koekjes. Smelt de boter en meng door het koekjeskruim tot een crumble. Lepel de crumble op de bodem van kleine glaasjes. Druk een beetje aan met de bolle kant van een koffielepel.
  2. Week de gelatine 5 minuten in koud water. Rasp de schil van 2 limoenen. Pers er het sap uit. Warm het limoensap op en los er de uitgeknepen gelatineblaadjes in op.
  3. Mix fijn, samen met de roomkaas, de suikersiroop en het gelatine-limoenmengsel. Klop de room stijf en spatel 3/4 door de massa (houd ¼ apart voor de afwerking). Schep het beslag op de afgekoelde koekjesbodem en zet minimum 3 uur in de koelkast.
  4. Werk af met partjes limoen, muntblaadjes en wat dotjes slagroom.

5.2 Oreo chocolade en banaan glaasjes

10 oreokoekjes

2 el gesmolten boter

125 ml room

1 el poedersuiker

125 g roomkaas

4 el choco pasta

1 kl vanilla-extract

2 bananen

  1. Maak de oreokoekjes fijn. Doe ze in een afsluitbare plastic zak en role r over met een deegrol. Meng er de gesmolten boter door en kneed in de zak. Vul er de bodem van kleine glaasjes mee en druk aan met de bolle kant van een koffielepel.
  2. Klop de room met de poedersuiker stijf, zet koel weg.
  3. Meng de roomkaas met de chocopasta en het vanille extract tot een crème. Lepel de crème op de koekjesbodem, enkele banaanplakjes, en een laagje slagroom. Werk in laagjes en steek er bovenop een oreokoekje. Zet koel weg tot aan het serveren.