‘Spaghetti squash’, de nieuwste foodhype op internet

'Spaghetti squash', de nieuwste foodhype op internet
Spaghetti Squash with Garlic Herb Butter - Photographed on Hasselblad H3D2-39mb Camera

Wie graag snuistert op foodblogs en op zoek gaat naar originele receptjes op het internet kwam deze vast al tegen: de spaghettipompoen of ‘spaghetti squash’. 


Alternatief voor pasta

Spaghettipompoen is een relatief onbekende pompoensoort in België. Je kunt hem ook niet in alle supermarkten vinden. Toch loont het zeker de moeite om er naar op zoek te gaan. Omwille van zijn rijke smaak en veelzijdigheid. De winterse pompoen dankt zijn naam aan het vruchtvlees binnenin. Dat is heel draderig en wanneer je het lostrekt met een vork lijkt het net spaghetti. Het vruchtvlees is dan ook een ideale en gezonde vervanger voor de klassieke pastasliertjes.

Hoe maak je het?

  • Halveer de spaghettipompoen
  • Verwijder alle pitjes (je kunt ze nadien lekker roosteren)
  • Leg de twee helften in een ovenschaal met een bodempje water
  • Besprenkel de pompoen met extra vierge olijfolie, peper en zout
  • Steek ongeveer een uur in een oven van 200° C
  • Haal de pompoen uit de oven en schraap met een vork het vruchtvlees eruit

De spaghetti is klaar! Met wat goede (look)boter, versgeraspte parmezaanse kaas en wat peterselie heb je al een heerlijk gerechtje, maar de spaghettipompoen is ideaal om volop mee te experimenteren!

Eentje om uit te proberen

 

Ken je deze foodhypes (nog)?

 

Bron: groentenuitedegem.be, culy.nl. Beeld: Getty Images

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)