Je eigen bloemkoolpickles

Door De Redactie

Lekker bij een Indische curry, of gewoon op de boterham, met gerookt vlees of kaas.

Dit heb je nodig

Voor 3 bokalen van 450 ml • 25 min.

  • 1 bloemkool
  • 1 onbehandelde citroen
  • 300 ml wittewijnazijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el suiker
  • 1 kl kerriepoeder
  • 1 el zwarte peperkorrels
  • 1 el zout

Zo maak je het

  1. Maak de bloemkool schoon en snij ze in kleine roosjes. Verdeel ze over gesteriliseerde glazen bokalen.
  2. Boen de citroen schoon en snij ze in dunne partjes of schijfjes. Pel de knoflook en snij in plakjes. Doe de citroen en de knoflook bij de bloemkool.
  3. Breng 600 ml water aan de kook met de azijn, suiker, peperkorrels, zout en kerriepoeder. Laat enkele minuten pruttelen.
  4. Giet de hete vloeistof over de bloemkoolroosjes tot ze onderstaan. Draai een deksel op de potten. Laat afkoelen. Na 4 à 5 dagen smaken ze het best. In de koelkast blijven de pickles minstens 4 weken goed.

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."