ijsje

Oeps: daarom eet je de onderkant van je ijsje beter niet op

Door Celine Werner

Een ijsje smaakt altijd, en al zeker bij tropische temperaturen. Kijk jij ook altijd uit naar het slot van de smulpartij: het chocoladepuntje van je hoorntje? Wij ook! Maar blijkbaar eten we dit beter niet op.

Althans, dit beweert Bert Weckhuysen, hoogleraar anorganische chemie en katalyse aan de Universiteit Utrecht.

Veel verzadigde vetten

Vermits je een hoorntje vasthoudt, zal de chocolade op het einde van je koek gaan smelten, door de warmte van je handen. Om dit te voorkomen worden de onverzadigde vetten in chocolade omgezet in verzadigde vetten: een katalyse-reactie. Het onderste puntje bevat door dit proces meer verzadigde vetten dan al het roomijs bovenaan. Say what?

Zoveel calorieën bevat jouw favoriete ijsje

Ben je een Magnum-lover of eerder fan van de old school raket? Aan jou de keuze, maar het is wel een groot verschil in aantal calorieën, kijk maar!

Aan de slag!

Geen zin in een hoorntje, maar snak je wel naar een fris dessert? Met deze recepten proef je meteen de zomer in je mond!

Bron: margriet.nl – Beeld: gettyimages.be

Nog meer lezen:

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."