Oeps: daarom eet je de onderkant van je ijsje beter niet op
Een ijsje smaakt altijd, en al zeker bij tropische temperaturen. Kijk jij ook altijd uit naar het slot van de smulpartij: het chocoladepuntje van je hoorntje? Wij ook! Maar blijkbaar eten we dit beter niet op.
Althans, dit beweert Bert Weckhuysen, hoogleraar anorganische chemie en katalyse aan de Universiteit Utrecht.
Veel verzadigde vetten
Vermits je een hoorntje vasthoudt, zal de chocolade op het einde van je koek gaan smelten, door de warmte van je handen. Om dit te voorkomen worden de onverzadigde vetten in chocolade omgezet in verzadigde vetten: een katalyse-reactie. Het onderste puntje bevat door dit proces meer verzadigde vetten dan al het roomijs bovenaan. Say what?
Zoveel calorieën bevat jouw favoriete ijsje
Ben je een Magnum-lover of eerder fan van de old school raket? Aan jou de keuze, maar het is wel een groot verschil in aantal calorieën, kijk maar!
Aan de slag!
Geen zin in een hoorntje, maar snak je wel naar een fris dessert? Met deze recepten proef je meteen de zomer in je mond!
Bron: margriet.nl – Beeld: gettyimages.be