Lekker in de herfst: witloofconfituur

Lekker in de herfst: witloofconfituur

In de herfst en winter is Brabants grondwitloof op z’n best. Maak dit makkelijke confituurrecept en je kunt nog maanden nagenieten van deze Belgische topper. Witloof is een van de lekkerste ingrediënten van bij ons. Maak er eens deze verrassende witloofconfituur mee. Lekker bij wild of bij een stukje paté.

Witloofconfituur: dit heb je nodig

  • 1 kg witloof
  • citroensap
  • 1 takje tijm
  • 100 ml witte wijn
  • 50 ml witte port
  • 1 kg geleisuiker
  • olie

Zo maak je het

  1. Maak het witloof schoon en snipper het fijn.
  2. Verhit wat olie in een kookpot en stoof het witloof aan, besprenkel met citroensap naar smaak. Voeg de wijn, port, tijm en geleisuiker toe. Breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuten op een zacht vuur indikken tot confituur. Laat de confituur niet te lang koken, dan blijft de kleur mooi.
  3. Schep de confituur in gesteriliseerde bokalen, draai het deksel erop en keer de potten om. Laat de witloofconfituur afkoelen.

Nog meer recepten met witloof?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)