Witloof: 10x heerlijke recepten

Witloof: 10x heerlijke recepten

In de herfst en winter is witloof op z’n best en vormt het de basis voor heel wat heerlijke gerechten! Het is dan ook een echt Belgisch product! Maak er eens een verrassende confituur mee. Maar ook lekker bij wild of bij een stukje paté. Hier ontdek je alvast enkele van onze favoriete recepten!

Verschillende soorten

Belangrijk om te weten is dat er twee soorten zijn: grondwitloof en het “gewone”. Grondwitloof groeit in volle grond, en heeft de échte, volle witloofsmaak. Het is net iets intenser van smaak dan het “gewone” dat in bakken of met water wordt gekweekt. Deze variant is minder arbeidsintensief en dus ook minder duur dan grondwitloof. Meer info over de verschillende soorten vind je hier.

Haal er het beste uit!

  • Verwijder de buitenste bladeren en snij het einde van de basis om de bittere smaak te voorkomen.
  • Bestrijk de rauwe groente met citroensap om zijn witheid te behouden.

Recepten

Video: Wim Ballieu maakt een heerlijke taart

Nog andere heerlijke najaarsgroenten vind je hier:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)