Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lekkere lentesoepjes

Door De Redactie

Lichte bouillons, lekkere lentegroenten: een soepje smaakt altijd, ook in het voorjaar!

De basis

Om soep te maken, vertrek je van bouillon. Je kunt een blokje gebruiken, maar nog veel lekkerder is een zelf getrokken bouillon. Maak meteen een flinke ketel en bewaar je afgekoelde bouillon in porties in de diepvriezer. Kippenbouillon maak je op dezelfde manier als groentebouillon, alleen leg je bij je groenten ook 1 soepkip in de ketel. Voor vleesbouillon voeg je per liter water 300 g soepvlees of schenkel toe. Vertrek voor bouillon altijd met koud water: de ingrediënten geven zo meer smaak aan de soep dan wanneer je ze in kokend water zou doen. Laat de bouillon zachtjes trekken en niet doorkoken.

Soepjes met de lekkerste lentegroenten