Lekkere lentesoepjes

Lekkere lentesoepjes

Lichte bouillons, lekkere lentegroenten: een soepje smaakt altijd, ook in het voorjaar!

De basis

Om soep te maken, vertrek je van bouillon. Je kunt een blokje gebruiken, maar nog veel lekkerder is een zelf getrokken bouillon. Maak meteen een flinke ketel en bewaar je afgekoelde bouillon in porties in de diepvriezer. Kippenbouillon maak je op dezelfde manier als groentebouillon, alleen leg je bij je groenten ook 1 soepkip in de ketel. Voor vleesbouillon voeg je per liter water 300 g soepvlees of schenkel toe. Vertrek voor bouillon altijd met koud water: de ingrediƫnten geven zo meer smaak aan de soep dan wanneer je ze in kokend water zou doen. Laat de bouillon zachtjes trekken en niet doorkoken.

Soepjes met de lekkerste lentegroenten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)