Hmm: zo bak je zelf de lekkerste macarons

Hmm: zo bak je zelf de lekkerste macarons

Macarons komen oorspronkelijk uit Frankrijk, maar zijn uitgegroeid tot een populaire lekkernij wereldwijd. En terecht, want deze luchtige koekjes met ganache vulling zijn verrukkelijk! Kun jij er ook niet genoeg van krijgen? Ga dan snel met aan de slag onderstaande receptjes. 

Macarons in verschillende kleuren en smaken

Enkele tips voor je aan de slag gaat:

  • Gebruik geen vloeibare kleurstoffen, maar kleurstoffen in gelvorm. Zo verander je de textuur van je mengsel niet.
  • Tik even met je bakplaat op en neer op het aanrecht om eventuele luchtbelletjes uit je beslag te helpen.
  • Open de oven voor ongeveer 5 seconden als hij piept en laat daarna nog enkele minuutjes verder bakken. Zo laat je het vocht uit de oven.
  • Macarons zijn niet de gemakkelijkste koekjes om te maken, maar geef zeker niet op. Oefening baart kunst!

Gespot op Instagram: macarons die té mooi zijn om op te eten

Probeer deze heerlijke recepten:



Coverbeeld: Shutterstock

Meer bakplezier:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)