Hmm: zo bak je zelf de lekkerste macarons

Hmm: zo bak je zelf de lekkerste macarons
Getty Images

Macarons komen oorspronkelijk uit Frankrijk, maar zijn uitgegroeid tot een populaire lekkernij wereldwijd. En terecht, want deze luchtige koekjes met ganache vulling zijn verrukkelijk. Kun jij er ook niet genoeg van krijgen? Met deze tips en recepten kun je makkelijk zelf macarons bakken!

Zelf macarons bakken

Enkele tips voor je aan de slag gaat:

  • Gebruik geen vloeibare kleurstoffen, maar kleurstoffen in gel- of poedervorm. Zo verander je de textuur van je mengsel niet.
  • Tik even met je bakplaat op en neer op het aanrecht om eventuele luchtbelletjes uit je beslag te helpen.
  • Open de oven voor ongeveer 5 seconden als hij piept en laat daarna nog enkele minuutjes verder bakken. Zo laat je het vocht uit de oven.
  • Macarons zijn niet de gemakkelijkste koekjes om te maken, maar geef zeker niet op. Oefening baart kunst!

Probeer deze heerlijke recepten:

Meer bakplezier

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)