© Getty Images

Hmm: zo bak je zelf de lekkerste macarons

Macarons komen oorspronkelijk uit Frankrijk, maar zijn uitgegroeid tot een populaire lekkernij wereldwijd. En terecht, want deze luchtige koekjes met ganache vulling zijn verrukkelijk. Kun jij er ook niet genoeg van krijgen? Met deze tips en recepten kun je makkelijk zelf macarons bakken!

Zelf macarons bakken? Enkele tips:

  • Gebruik geen vloeibare kleurstoffen, maar kleurstoffen in gel- of poedervorm. Zo verander je de textuur van je mengsel niet.
  • Tik even met je bakplaat op en neer op het aanrecht om eventuele luchtbelletjes uit je beslag te helpen.
  • Open de oven voor ongeveer 5 seconden als hij piept en laat daarna nog enkele minuutjes verder bakken. Zo laat je het vocht uit de oven.
  • Macarons zijn niet de gemakkelijkste koekjes om te maken, maar geef zeker niet op. Oefening baart kunst!

Probeer deze heerlijke recepten:

Meer bakplezier

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."