Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Getty Images

Hmm: zo bak je zelf de lekkerste macarons

Lichte en luchtige macarons zijn heerlijk en niet eens zo moeilijk te maken. Hou er rekening mee dat je misschien even moet oefenen, maar eens je het door hebt, kan je alle varianten aan! Probeer een van onze recepten uit en ga aan de slag met onze tips.

Macarons komen oorspronkelijk uit Frankrijk, maar zijn uitgegroeid tot een populaire lekkernij wereldwijd. En terecht, want deze luchtige koekjes met ganache vulling zijn verrukkelijk. Kun jij er ook niet genoeg van krijgen? Met deze tips en recepten kun je makkelijk zelf macarons bakken!

Zelf macarons bakken

Enkele tips voor je aan de slag gaat:

  • Gebruik geen vloeibare kleurstoffen, maar kleurstoffen in gel- of poedervorm. Zo verander je de textuur van je mengsel niet.
  • Tik even met je bakplaat op en neer op het aanrecht om eventuele luchtbelletjes uit je beslag te helpen.
  • Open de oven voor ongeveer 5 seconden als hij piept en laat daarna nog enkele minuutjes verder bakken. Zo laat je het vocht uit de oven.
  • Macarons zijn niet de gemakkelijkste koekjes om te maken, maar geef zeker niet op. Oefening baart kunst!

Probeer deze heerlijke recepten:

Meer bakplezier

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content